SELITA EBANKS

Tamnoputa anđelica za kojom uzdišu muškarci

16.02.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Iako je visoka samo 171 centimetar, egzotična ljepotica Selita Ebanks osigurala je svoje mjesto pod modnim nebom potpisavši ugovor s tvrtkom Victoria's Secret

Kada je prije nekoliko godina Tyra Banks odlučila zauvijek napustiti modne piste raskinuvši ekskluzivni ugovor s tvrtkom Victoria's Secret, svi su se pitali tko će naslijediti tu vrlo uspješnu tamnoputu manekenku? Dilema nije dugo potrajala - upravo nekako u to vrijeme pojavila se Selita Ebanks, ljepotica irsko-afričko-indijanskih korijena rođena na Kajmanskim otocima. Jedan casting i – zvijezda je rođena! Doduše, Selita ne voli da je nazivaju nasljednicom Tyre Banks, pa inzistira na tome da se njezin angažman u Victoria's Secret sasvim slučajno poklopio s Tyrinim odlaskom 'u mirovinu'. No, kako u Secretu vole ostavljati dojam da drže do političke korektnosti, barem jedno njihovo zaštitno lice uvijek mora biti afričkoameričkog porijekla, što je za Selitu bilo šansa koju nije željela propustiti.

Usprkos visini od samo 171 centimetra, Selita je uspjela izgraditi ime u svijetu manekenstva, a 2007. godine pojavila se i  na prestižnoj naslovnici magazina Sports Illustrated.

Selita je rođena je 15. veljače 1983. u George Townu, u siromašnoj i mnogobrojnoj obitelji. Budući da se oduvijek isticala neobičnom ljepotom, kao sedamnaestogodišnju ju je djevojku zapazio skaut modne agencije Elite. Ubrzo se preselila u New York, gdje je počela dobivati ponude za kampanje za, primjerice, Ralpha Laurenta i Tommyja Hilfigera. Pravu šansu dobila je, međutim, 2005. godine kada su joj ponudili ugovor s tvrtkom Victoria's Secret.

U svojoj karijeri surađivala je s vrhunskim modnim fotografima - Peterom Lindbergh, Bruceom Weberom, Stevenom Kleinom, Carterom Smithom i Mikaelom Janssonom.

Osim manekenske karijere, Selita za sebe voli reći da je i glumica, pa se u skladu s tim pojavila u serijama 'How I Met Your Mother' i 'South Beach'. Prije manekenske karijere, Selita je željela postati pravnica, te se uspjela čak i upisati na sveučilišta Columbia i New York. No, nakon što je manekenska karijera krenula, studij je stavila na čekanje, očito odlučivši da su modne piste mnogo privlačnije od sudnice.