POVRATAK U DJETINJSTVO

Tajči otkrila o čemu je maštala sa Željkom Mavrovićem

02.05.2014 u 18:14

Bionic
Reading

Tatjana Matejaš Tajči telefonski je gostovala u Kvartoteci na Soundset Plavom radiju kako bi ispričala kako je bilo odrastati na Srednjacima gdje se družila sa Željkom Mavrovićem s kojim je imala iste ciljeve - doći do vrha

Nekadašnja zvijezda hrvatske estrade danas se bavi malo drugačijom vrstom glazbe. Tatjana Matejaš, danas Cameron, živi u Cincinnatiju, udana je za glazbenog producenta Matthewa Camerona s kojim ima tri sina. Iako mnogi misle da nadimak Tajči potječe od menadžerske odluke, Tatjana taj nadimak nosi od rođenja.

'Mama mi je dala ime Tatjana u čast svojoj razrednici koja joj je pomogla, jer je mama ostala trudna u srednjoj školi. Bila je profesorica ruskog. A kako je Tatjana bilo veliko ime za malu bebu, mama me je odmah počela zvati Tajči. Tatjana sam bila samo u Americi jedno vrijeme', kaže pjevačica.

Tajči je odrasla u najdužoj zgradi na Srednjacima, u Hećimovićevoj 15 na petom katu. Susjedi su joj bili super, prisjeća se. 'Svi su si međusobno pomagali, čuvali stanove kad se išlo na more... Svi smo bili skučeni u zgradi i morali smo biti pristojni jedni prema drugima. Živjeli smo na maloj površini, za razliku od Amerike, gdje je svatko zatvoren u svojoj kući i ne mora pretjerano komunicirati sa susjedima. No moram priznati da mi to ponekad i godi da sam malo izolirana i imam svoju privatnost, da mi nitko ne gleda u kavu kad je pijem', rekla je Tajči za Soundset Plavi.


No Tajči se ispočetka nije uklapala u društvo. 'Doselili smo se ljeti, prije sedmog razreda. Nije mi bilo jednostavno naći nove prijatelje. No onda sam upoznala jednu krasnu prijateljicu koja me upoznala i s ostatkom društva. Sedmi i osmi razred sam išla u OŠ Josipa Račića i tu sam upoznala odlične prijatelje. Družili smo se po kvartu, satima pričali na klupici... To su bila prva sviđanja, prve simpatije... To su bile super godine', kaže.

Na tim klupicama družila se i s jednim dečkom koji će ostati zabilježen u povijesti boksa. Šaka sa Srednjaka samo je godinu dana stariji od Tajči.

'Nisam bila baš previše popularna ili se izdvajala nečime u školi. Bila sam odlična učenica, štreberica, a takve, znamo, nisu baš popularne. Imala sam velike snove i želje. Htjela sam jednog dana pjevati i dotaknuti puno srca. I u toj grupi prijatelja bio je i Željko Mavrović. U jednom trenutku smo se nekako našli, jer su se meni počeli rugati, a ni prema njemu baš nisu bili dobri, jer je plesao u folklornoj grupi. I sjedili smo na toj klupici na Srednjacima jedne večeri, i on je rekao 'Znaš kaj, jednog dana ja ću biti prvak. Ostvarit ću taj san.' Na to sam mu ja rekla: 'Jednog dana ja ću postati zvijezda.' I smijali smo se tome sjedeći pod zvijezdama. Sjetila sam se tog trenutka kad su nam se snovi oboma ostvarili', ispričala je.

Srednjaci su bili odličan kvart za odrastanje, dodaje Tajči. Slušali su se Duran Duran, George Michael, Nena, ali i domaći bendovi. 'Parni valjak je meni bio sve. Dom sportova je bio blizu pa su nas roditelji pustili da idemo na njihov koncert. Ali slušali smo i Stijene, Josipu Lisac... Nas nekoliko je bilo u glazbi, jedan dečko je svirao gitaru, jedan plesao. Popularni su bili dečki s motorima, jako pristojni su bili', prisjeća se djetinjstva i dodaje kako je spremna za koncert u Zagrebu koji čeka već tri godine. 'Ja sam spremna! Spremna sam već tri godine otkad sam najavila. Treba mi samo dobra ekipa iz Hrvatske i dolazim! Nema uopće problema', zaključila je.