BOJA OSVAJA SVIJET

Svježina ove hit nijanse uljepšat će svaki dom

04.02.2017 u 08:31

Bionic
Reading

Boja koja će obilježiti ovu godinu upečatljiva je nijansa zelene, a stručnjaci kažu da će udahnuti živost svakom prostoru. Institut Pantone je objavio koja je to hit boja za 2017. godinu i ovoga puta radi se o moćnoj nijansi zelene nazvanoj 'greenery'

Opisana je kao spoj žute i zelene, a asocira nas na proljeće i svježinu. Ukoliko vam se sviđaju ovakve hrabre nijanse, nećete pogriješiti ukoliko je odaberete za svoj dom jer će svaki prostor uljepšati i učiniti veselijim. Iz Pantonea poručuju da je ova nijansa savršen izbor jer simbolizira mladost, nov početak, prirodu, rast, sklad… Ova efektna nijansa, na pola puta između zelene i žute, izgleda odlično u prirodnim interijerima i može se koristiti u neobičnim kombinacijama: s bojom vina, sa svijetloružičastom, crnom, tamnoplavom, kraljevski plavom ili bijelom.

Ova boja okupira promatrača i privlači pozornost pa će gosti biti oduševljeni novim izgledom vašeg doma.

Evo nekoliko ideja za uređenje prostora:

Veće površine u zelenoj

Ukoliko volite boje, zašto ne biste obojili jedan zid u ovu veselu nijansu ili postavili zidnu tapetu sa zanimljivim motivima u toj boji? Ovakvim rješenjem postići ćete dojam većeg prostora i svježine. A ako ste posebno raspoloženi za eksperimentiranje, odvažite se i kombinirajte ovu nijansu zelene s još jednom upečatljivom nijansom, npr. bojom vina ili, zašto da ne, kraljevski plavom. 'Miješanje takvih nijansi rezultirat će odličnim efektom. Kako bi dojam bio još potpuniji, prostor možete ukrasiti detaljima poput egzotičnih palmi, kaktusa ili tapeta sa zelenim motivima', objašnjava dizajnerica Phillipa Prinsloo. 

#Greenery #green #interior #painting #color #colortherapy #pantone2017 #homedecorator #colorconsulting

A photo posted by 컬러컨설턴트♡경영&마케팅 컨설팅♡카톡-color1004 (@helenna_j_han) on

Poigrajte se detaljima

Ukoliko niste spremni za radikalne preinake u domu, poput zidnih tapeta u trendi nijansi zelene, a voljeli biste promijeniti nešto u njemu, dizajneri savjetuju detalje od keramike ili stakla koji će podignuti svaki prostor, poput vaza, zanimljivog pribora za jelo ili uvijek dobrodošlih jastučića u trenutačno najtraženijoj nijansi zelene. Oni najodvažniji mogu se odlučiti za ulazna vrata u ovoj boji. Svaki interijer tako se pretvara u ugodan prostor koji odiše svježinom, a vaš dom će sasvim drukčije izgledati ako odlučite nabaviti samo jedan upečatljiv detalj u ovoj trendi nijansi zelene, poput svjetiljke, prostirke, ukrasne zdjele, police...

Ukrasite prostor biljkama

Za sve one koji vole brzopotezna rješenja odlična je ideja ukrasiti interijer sobnim biljkama. Tako ćete unijeti trendi nijansu zelene u svoj prostor i postići željeni efekt svjetlosti, topline i ugodnog ozračja.