UDOBNE I CHIC

Svi su ludi za ovim cipelama iako su stare 30 godina

05.04.2024 u 17:11

Bionic
Reading

Španjolac Manolo Blahnik jedan je od najutjecajnijih dizajnera obuće današnjice, a u karijeri dugoj pet desetljeća stvorio je neke od najpoznatijih modela obuće kojima se slavne dame iznova vraćaju

Čini se da cipele, pa i one dizajnerske, uđu i izađu iz mode brzinom svjetlosti. Ciklus trendova sa svakom sezonom sve je brži, zbog čega je odluka o ulaganju u pojedine modele utoliko teža.

Kao u slučaju kultnih modela torbi, ulaganje u dizajnerske cipele s trajnom privlačnošću s razlogom slovi za najisplativiju investiciju. Tom opisu po svemu odgovara model Maysale, s potpisom Manola Blahnika, omiljenog dizajnera obuće glavne junakinje 'Seksa i grada', Carrie Bradshaw.

Na modnoj sceni debitirale su 1991. godine, kada je dizajner Isaac Mizrahi od ovog čuvenog dizajnera obuće iz Španjolske zatražio kreiranje modela s malom petom i velikom kopčom za svoju nadolazeću reviju.

Više od 30 godina model Maysale, u svojim brojnim iteracijama i bojama, slovi za provjerenog favorita među damama iz svijeta slavnih zahvaljujući udobnom dizajnu i bezvremenskoj privlačnosti.

Originalni model, s potpeticom od 50 milimetara i vanjskim dijelom od meke brušene kože, posebno je hvaljen, a nisu mu odoljele brojne poznate dame.

Britanski supermodel Rosie Huntington-Whiteley nedavno se pohvalila njihovom nude verzijom dok je američka 'it' djevojka Hailey Bieber prošlog ljeta u crvenoj verziji ovih kultnih cipela ukrala pozornost na ulicama New Yorka.

Istoj verziji nije odoljela ni slavna Mary-Kate Olsen, suosnivačica danas iznimno popularnog brenda The Row, koji je postao simbolom hit estetike tihog luksuza.

Zvijezda 'Igre prijestolja', britanska glumica Sophie Turner također im nije odoljela, odabravši bijelu verziju u kojoj je početkom ožujka uočena u francuskoj prijestolnici mode.

Tijekom godina linija obuće Maysale s potpisom Manola Blahnika proširila se, pa danas svjedočimo njihovim glamuroznim verzijama od satena i kristala, prikladnim za mladenke, a predstavljena je i verzija lišena minijaturne potpetice kitten - u vrijeme naglog porasta zanimanja za ravnom obućom na modnoj sceni.

U jednom od svojih viralnih videa na TikToku, američka manekenka Jasmine Tookes skinula je crni par mule cipela Maysale usred videa kako bi obožavateljima otkrila koliko je 'opsjednuta' njima.