CHIARA FERRAGNI

Sve što niste znali o senzacionalnim kreacijama koje je na Sanremu nosila najpoznatija influencerica na svijetu

13.02.2023 u 18:02

Bionic
Reading

Poznata influencerica Chiara Ferragni ove je godine podigla puno medijske prašine zahvaljujući svojim upečatljivim stajlinzima koje je pokazala na pozornici ovogodišnjeg Sanrema

Plavokosa supruga talijanskog repera Fedeza s kojim ima dvoje djece, svojim je kreacijama poslala i snažne poruke protiv mržnje, nasilja i seksizma.

Nakon što je izazvala brojne reakcije u četiri outfita s potpisom Diora koje je pokazala na prvoj večeri Sanrema, 35-godišnja Chiara zapalila je društvene mreže nakon što se pojavila u nekoliko stajlinga poznate francuske kuće Schiaparelli.

  • +9
Chiara Ferragni Izvor: Profimedia / Autor: SGP / ddp USA / Profimedia

'Kad smo počeli razmišljati o outfitima za dvije večeri Sanrema, odmah smo shvatili da ne želimo odjeću koja će biti ekscentrična ili pretenciozno lijepa, već smo osjetili potrebu donijeti društvenu poruku na najpopularniju pozornicu u Italiji, kroz modu', ispričala je tad Chiara Ferragni.

Izgled za veliko finale sastojao se od jakne naglašenih ramena, dvostrukog satenskog korzeta sa zanimljivom aplikacijom u vidu sjajuckavih 'trbušnjaka' i hipsterskih hlača od crnog baršuna.

  • +12
Chiara Ferragni na 73. Sanremu Izvor: Profimedia / Autor: Maurizio D'avanzo/ipa-agency n / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Mnogi vjeruju da, kako bi je se ozbiljno shvatilo u određenim područjima, žena mora usvojiti muževno ponašanje ili se mora odijevati kao muškarac kako bi pokazala vještine lidera. Crno odijelo s hlačama od baršuna, prekinuto korzetom izvezenim biserima u obliku trbušnjaka, karikatura je ovog seksističkog stereotipa. Nemojte se odreći svoje ženstvenosti zato što je netko smatra slabom točkom jer upravo tu leži snaga žena', stoji na Instagramu Chiare Ferragni.

Chiara je potom poslala snažnu poruku uz pomoć minimalističke baršunaste haljine koja je istaknula figuru.

'Duga crna baršunasta haljina ukrašena ogrlicom u obliku maternice simbol je aktivizma za reproduktivna prava. Haljina i nakit koji je Daniel Roseberry posebno dizajnirao za Schiaparelli podsjećaju sve da su reproduktivna prava ljudska prava. Jer pristup sigurnom pobačaju i pomognutoj oplodnji pitanje je ljudskih prava od kojeg ne smijemo odustati. Jer svako ljudsko biće, muškarac ili žena, mora imati mogućnost slobodnog odlučivanja o vlastitom tijelu. Ne dopustimo da borbe koje su dobile naše majke vode i naše kćeri', stoji na Instagramu poznate talijanske modne ikone.

Ništa manje upečatljiva nije bila ni svijetloplava kreacija s obrisima ženskoga torza, također kreacija kuće Schiaparelli.

Efektna haljina od plavog satena s originalnim ručno oslikanim motivom u zlatnoj boji dio je kolekcije za proljeće/ljeto 2023. kuće i kao stvorena je za lijepu blogericu.

Ništa manje upečatljiva nije bila tirkizna haljina sa skulpturiranim poprsjem.

Haljina kuće Schiaparelli, u električno plavoj sa zlatnim poprsjem izrađenim od metalizirane smole obogaćenoj nesvakidašnjom ogrlicom može se smatrati klasikom pariške kuće koju sada vodi Amerikanac Daniel Roseberry.

'Ženska borba protiv osjećaja krivnje zbog želje za pomirenjem svega bila je tema ove haljine Daniela Roseberryja. Čvrstoća zlatnog oklopa uklesanog na Chiarinim grudima predstavlja snagu koja ne mora imitirati mušku da bi je se smatrala da su na istoj razini. Dok je satenska podsuknja obojena u plavo jer je to oduvijek bila boja koja se povezuje sa svetošću majčinstva ovdje je iskorištena za stereotip žene koja hrani zlatno dijete. Ne smatrati se samo dijelom reproduktivnog sustava izbor je za koji se treba boriti svaki dan!', poručila je influencerica.