RECEPTI ČITATELJA

Svatko se zaželi ovakve rolade od kestena

06.12.2013 u 07:36

Bionic
Reading

Pečeni kesteni nas svojim miomirisima mame iza svakog gradskog ugla... a ponekad se nečeg slasnog od ovog jesenskog ploda poželimo i kod kuće. Ova rolada za koju donosimo recept ukusna je, a usput i sasvim zdrava poslastica

Tijesto:

1 kg očišćenih kestena ili odmrznutog gotovog kesten pirea
1-2 žlice ruma

Očistite kilogram kuhanih kestena, protisnite kroz gnječilo za češnjak i pomiješajte dobivenu smjesu sa 1-2 velike žlice ruma. (Za pripremu ovog kolača možete također koristiti i odmrznuti kesten pire koji možete kupiti u trgovinama, ali je svakako bolje ako koristite pravi kesten.) Na radnju plohu stavite kuhinjsku krpu i alu-foliju koju posipate kristalnim šećerom. Kesten pire stavite na foliju i valjkom za tijesto razvaljajte kvadrat prst debeo.

Da se kesten ne lijepi za valjak, prema potrebi pospite ga s malo kristalnog šećera.


Nadjev:

6 dkg maslaca
2 rebra čokolade za kuhanje
2 velike žlice šećera u prahu
1 vrećica vanil šećera
1 žumanjak
ukrasne čokoladne mrvice
tučeno slatko vrhnje ili šlag-pjena

Pjenasto izmiješanom maslacu dodajte razmekšanu čokoladu, šećer u prahu, vanilin šećer i žumanjak. Sve zajedno izmiješajte u pjenastu masu.

Završetak:

Razvaljano tijesto premažite nadjevom. Uvijte roladu koju ukrasite mrvicama čokolade i do upotrebe stavite u hladnjak. Uz roladu poslužite tučeno slatko vrhnje ili šlag-pjenu.

Recept nam je poslala naša čitalejica Irena Varjačić

Svoje omiljene recepte od jesenskih namirnica svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.