RENE BAKALOVIĆ:

'Supruga me skoro ubila jer sam ušteđevinu potrošio na vino'

12.11.2012 u 08:54

Bionic
Reading

Posljednjih mjeseci Rene Bakalović s Mijom Kovačić istražuje okuse Hrvatske, a rezultate njihovih gastronomskih otkrića gledatelji mogu pratiti na Novoj TV

U razgovoru za Večernji list Rene se prisjetio svog djetinjstva, razuzdanih mladenačkih dana i kulinarskih početaka. Danas u kući najčešće on kuha. 'Uglavnom ja kuham, a supruga čisti iza mene, takav nam je dogovor', kazao je Rene koji se nekoliko puta okušao u ugostiteljskim vodama, ali je skorobankrotirao.

'Nikad nisam bio ni chef i sad mi je drago zbog toga, ali jednom sam seokušao u tome u Düsseldorfu. Prijatelj me odveo u restoran kod jednogodličnog chefa koji je ubrzo shvatio da nemam temeljne vještine, što senajbolje vidjelo kad su bile velike gužve. Rekao mi je da sigurno moguodlično kuhati za osam ljudi, ali za više ljudi nisam baš spreman', kazao je iskreno.

Sa 15 godina mlađom Jasminkom Jug već je 25 godina, ali svoju ljubav nisu ozakonili. 'To nije bila veza koja je iz prve profunkcionirala i mjesecima sam se morao udvarati i smišljati kako ću je osvojiti. Dobro da nisam čuo što je o meni tada mislila, jer možda ne bih bio tako uporan. Budući da ni njezine veze nisu baš funkcionirale, jedna prijateljica joj je rekla pa probaj s onim starim. Izašli smo i to je bio osjećaj kao da sam opet u pubertetu', ispričao je Bakalović koji se prisjetio kako je jednom jako naljutio Jasminku kada je kupio vino čija je cijena bila 2.000 tadašnjih maraka. Bilo je to vino grofa Eltza.

'To je bio sav novac koji smo imali i Jasminka me htjela ubiti kad je vidjela da sam ih potrošio na vino', govori Rene.