POŽELJNE KVALITETE

Što žene privlači na muškarcima?

02.11.2010 u 08:44

Bionic
Reading

Mnoge žene sanjaju o muškarcima koje će krasiti idealne kvalitete. O kojim je kvalitetama riječ, otkrili su Allan i Barbara Pease u svojoj knjizi 'Zašto muškarci žele samo seks, a žene sanjaju o ljubavi' u izdanju Mozaik knjige

Nisu svi muškarci jednako privlačni. Neki posjeduju osobine koje žene iznimno cijene i zbog toga su ženama vrlo privlačni. Donosimo vam nekoliko muških kvaliteta na koje pada većina žena.

Smisao za humor
Mnoge žene smatraju da je ova kvaliteta kod muškarca jedna od najvažnijih. Ništa čudno jer, kada se žena nasmije, njezin mozak ispušta endorfin koji uzrokuje dobar osjećaj. Poznato je da je smijeh jedan od najboljih lijekova za psihičke i fizičke tegobe, a ništa toliko ne može nasmijati ženu kao muškarac sa zdravim smislom za humor.

Žene vole muškarce koji im pružaju osjećaj sigurnosti
Komunikacija
Nažalost, ne znaju svi muškarci dobro komunicirati. Ipak, ima onih koji tu vještinu imaju vrlo razvijenu. Ženama je važno da je muškarac pažljivo sluša te da s njom razmjenjuje misli, osjećaje, ideje i želje. Zdrava komunikacija stvara bolji odnos, a zna se da žene teže vezi u kojoj će se osjećati sigurno, zaštićeno i voljeno. Upravo zbog svega toga žene iznimno cijene komunikaciju.

Kuharske vještine

Muškarac koji zna kuhati budi u ženi iskonske osjećaje. Zašto? Muškarci su oko milijun godina lovili hranu i davali je ženama, pa suvremeni muškarac koji zna kuhati budi u ženi osjećaje stare stoljećima. Kada muškarac kuha ženi, to za nju ima i veliko emocionalno značenje i zato su kuharske vještine jedne od najpoželjnijih.

Osjećaj sigurnosti

Žene vole muškarce koji im pružaju osjećaj sigurnosti. Vole one koji joj jasno pokazuju da im je lijepa i važna te da je vole. Žena uživa kada muškarac primijeti promjenu na njoj, a ne voli kada muškarac laže i vara jer se tako u njoj budi osjećaj nesigurnosti. Dakle, muškarci koji u ženi znaju probuditi osjećaj sigurnosti i više su nego privlačni.

Ljubav prema djeci
Razlog zbog kojeg žena želi biti u vezi osjećaj je pripadnosti zajednici. Dakako, važan dio te zajednice su i djeca. Muškarac koji pokazuje da voli djecu, zna se igrati s njima i pokazuje im nježnost, za ženu je iznimno privlačan. To je znak da je riječ o muškarcu koji će jednom biti dobar otac svojoj djeci.

Zdrav izgled
Jedna od najpoželjnijih muških karakteristika u očima žena je zdravlje. Muškarac mora biti zdrav kako bi se kvalitetno mogao brinuti za ženu. Osim toga, zdrav muškarac jamči i zdravo potomstvo. Iako žene možda ne razmišljaju svjesno o tome, ipak paze na te stvari. Muškarac koji ima zdravo tijelo i odaje dojam da se zna brinuti o sebi, ženama je uvijek poželjan.