VODIČ ZA NEODLUČNE

Što za doček Nove godine pripremaju gradski trgovi

21.12.2016 u 22:01

Bionic
Reading

Najluđu noć u godini i ovaj put će mnogi dočekati na glavnim gradskim trgovima. Kako izgleda novogodišnja gradska ponuda proslava na otvorenom, saznajte u nastavku

Zagreb - Trg bana Josipa Jelačića

Glavna zvijezda novogodišnje večeri na središnjem Zagrebačkom trgu bit će Nina Badrić. Uz popularnu pjevačicu na binu trga popet će se i zasvirati grupe poput Vatre i Teške industrije, a njihove će nastupe nakratko prekinuti odbrojavanje i veliki ponoćni vatromet.

Osijek - Trg Ante Starčevića i Trg Sv. Trojstva

Doček Nove godine u najvećem slavonskom gradu ove će se godine odvijati na dva gradska trga. Na središnjem gradskom trgu (Trg Ante Starčevića), uz glazbu gradskih bendova za odličan doček Nove godine pobrinut će se Crvena jabuka dok je ponoć rezervirana za valcer i vatromet.

Na trgu Sv. Trojstva u Tvrđi, očekuje vas rock bend iz Osijeka imena Red Roosters te jedan od najpopularnijih domaćih pop-rock bendova Pavel. Povodom novogodišnje proslave na Trgu Sv. Trojstva, frontmen i skladatelj Aljoša Šerić i pjevačica Antonia Marušić snimili su simpatičan video kojim pozivaju sve Osječane i one koji se nađu u Osijeku na zajedničku proslavu Nove godine.

Varaždin – Kapucinski trg

U Varaždinu će se 2015. ispratiti uz koncert Opće opasnosti na Kapucinskom trgu, a tijekom dana s godinom na izmaku opraštat će se i na Trgu kralja Tomislava. Glazbeni program na Kapucinskom trgu započinje u 20 sati, a u 22 sata s nastupom započinje Opća opasnost. Nakon odbrojavanja i velikog vatrometa, na varaždinskom Kapucinskom trgu starta 38. Međunarodna novogodišnja utrka.

Rijeka – Korzo

Rijeka i ovog puta planira ispratiti staru i ući u novu godinu u rokerskom štihu. Na riječkom Korzu, tako će posjetitelje zabavljati Hladno pivo, Neno Belan i Fiumensi te riječki psihodelični bend Moskva i riječka grupa Grad.

Pula – Forum, Portarata

Puljane će u novogodišnjoj noći na Forumu zabavljati vjerojatno najpoznatiji i najoriginalniji muški vokal u Hrvatskoj Massimo Savićkojem će se pridružiti domaće snage The Night Express, a cijeli događaj upotpunit će veliki ponoćni vatromet kao poklon Turističke zajednice Grada Pule. Na pulskoj Portarati, očekuje vas splitska grupa Čuvari svirala

Poreč – Trg Slobode

Severinu koja je prošle godine obilježila doček u Poreču ovaj će put zamijeniti sugrađanka i kolegica Jelena Rozga čiji se nastup očekuje na porečkom Trgu Slobode.

Zadar – Kalelarga

Zadar je ovaj put u novu godinu odlučio ući bez velikih nacionalnih zvijezda. Tako će Zadrane i sve koji se nađu u gradu zabavljati Bepo Matešić uz pratnju benda, grupa Black Coffe, pjevačica Elena Stella, progresivni bend Neprijatelji te brojni lokalni DJ-ji.



Šibenik – Dolac

Veliki doček Nove godine na otvorenom i ove se godine očekuje na šibenskom Dolcu. Novogodišnji program u Šibeniku započet će u 22 sata nastupom grupe The Living Room, nakon koje nastupa legendarno Prljavo kazalište

Split – Riva

U nadolazeću godinu Splićane će na Rivi uvesti kantautorica Sara Renar, TBF, Psihomodo Pop i DJ Pero FullHouse koji će na dnu Rive pripremiti najbolji doček u Hrvatskoj, kakav se očekuje svake godine.

Hvar – Trg sv. Stjepana

Hvarski doček na otvorenom, tradicionalno se održava na Trgu sv. Stepana, pa će tako i ovog Silvestrova. Hvaranima i njihovim gostima ovaj doček Nove godine upriličit će Momčilo Bajagić Bajaga u društvu Instruktora

Dubrovnik – Stradun

Sve koji se u novogodišnjoj noći nađu na dubrovačkom Stradunu očekuje nastup kraljice hrvatske estrade Severine, popularne dubrovačke grupe Silente DJ-a Kamenyja, donedavnog člana grupe Colonia koji sada nastupa u ulozi DJ-a.