POPIS STVARI

Što trebate činiti da biste imali ispunjeniji život?

08.05.2013 u 09:26

Bionic
Reading

Vrijeme je da obrišete prašinu s putovnice i krenete na učenje još jednog stranog jezika te doživite avanturu samo za jednu noć. Naime to je također potrebno da biste živjeli ispunjenijim životom, pokazalo je jedno britansko istraživanje

Na popisu stvari koje morate napraviti da biste se osjećali sretno je odluka da se prestanete brinuti zbog novca i osnivanje obitelji, a zanimljivo je da je među najvažnijih 50 i poljubac sa strancem te afera za jednu noć.

Samo 23 posto ispitanika vjeruje da žive ispunjenim životom. Prema istraživanju, Britanci misle da trebaju posjetiti bar 25 stranih zemalja i govoriti tečno bar dva jezika da bi se osjećali ispunjenima.

'Istraživanje je zanimljivo jer se fokusira na iskustva i postignuća u životu, a ne na materijalne stvari', rekao je glasnogovornik istraživačkog tima koji je proveo anketu, a koja je naručena za potrebe predstavljanja filma 'Life of Pi' na Blu-rayu i DVD-u.


Na listi pedeset stvari koje su važne za sretan život je i izlazak s nekim koji nije za vas, ali je uzbudljiv. Evo što su još ispitanici od 18 do 65  godina stavili na listu.

Osim što bi voljeli probati sve tipove hrane i upoznati različite kulture, htjeli bi smršavjeti bar šest kilograma i posjetiti britanske povijesne spomenike. Nažalost, prosječna osoba, otkrilo je istraživanje, smatra da je postigla samo osam od pedeset stvari s popisa, a tek 23 posto ispitanika smatra da žive ispunjenim životom.

Trećina osoba smatra da će početi živjeti ispunjenim životom tek kada prestanu živjeti za posao. Zanimljivo je da 12 posto osoba smatra da bi bili zadovoljni kada bi spasili nečiji život. Osim toga, na listi želja je uspon u karijeri, a većina očekuje vrhunac do 40. godine.

Čak 65 posto ispitanika smatra da si ne mogu priuštiti sretan i ispunjen život, a 38 posto smatra da nema vremena za to. Četvero od deset ljudi okrivilo je ljude oko sebe zbog neuspjeha u životu i činjenice da nisu ispunili svoje snove, dok se 17 posto boji riskirati.

Evo što je još na popisu.
Prestati se brinuti zbog novca.
Prestati se opterećivati mišljenjem drugih ljudi.
Ići na odmor dva puta godišnje.
Platiti dugove. Biti iskren prema sebi.
Koncentrirati se na ono što imaš, a ne na ono što nemaš.
Koristiti novac za nova iskustva radije nego štedjeti za crne dane.
Naći vremena za obitelj i prijatelje. Naći pravu ljubav.
Ići više van. Pomoći članu obitelji kad mu je to stvarno potrebno.
Uplatiti uzbudljivo putovanje u zadnji tren. Volontirati za dobru stvar.
Biti u braku više od 20 godina. Imati ljubimca. Voziti jako brz auto. Putovati sam.
Upoznati stranca. Imati avanturu za jednu noć. Diplomirati.
Provoditi vrijeme s djecom, čak i ako nisu tvoja.