modni trendovi

Što se nosi ovog ljeta? Evo što je 'in', a što 'out'

23.06.2023 u 06:39

Bionic
Reading

Nova sezona donosi nam i neke nove trendove, a za vas smo pripremili listu komada u koje vrijedi investirati ovog ljeta

Dolaskom toplijih mjeseci mnogi su s guštom pospremili zimsku odjeću i krenuli u preslagivanje ljetne garderobe. No u tom procesu nerijetko ostanu upitnici iznad glave uz glavno pitanje - što se nosi ove sezone?

Svakog ljeta svjedočimo nekim novim trendovima koji istovremeno neke stare omiljene komade čine modnim promašajima, a kako biste bili upućeni u najnovije promjene u modnom svijetu, donosimo pregled in i out komada koji će biti u fokusu narednih mjeseci.

In: Minimalizam

Out: Party odjeća

Iako je ljeto doba godine u kojem mnogi posežu za kontroverznijim komadima primjerenijim kasnonoćnim zabavama nego šetnji ulicom, proteklih sezona upravo je party odjeća poput mikro suknji i ultrakratkih kombinezona bila jedan od prevladavajućih trendova.

No ove sezone znatno su poželjniji minimalistički komadi i modni klasici koje možete nositi, garantirano, i nekoliko narednih sezona.

Stoga računajte na to da će se investicija u jednostavne kratke hlače, klasične haljine i suknje te minimalističke kratke majice - itekako isplatiti!

In: Cargo hlačice

Out: Rezane hlačice

Modne piste jasno su dale do znanja da se ove godine nose široke traper hlače. U skladu s time, ovog ljeta možemo očekivati porast popularnosti cargo hlačica, u skladu s renesansnom Y2K stila.

Istovremeno, nekoć iznimno poželjne rezane traper hlačice ovog ljeta vrijedi vratiti na neku udaljeniju policu jer je riječ o komadu koji je, prema aktualnim trendovima, definitivno out.

In: Jednodijelni kupaći kostimi

Out: Mikro bikiniji

Tko god je nosio mikro bikini, zna koliko je opterećujuće zadržati 'sve na svom mjestu'. Proteklih sezona upravo su oni bili najpoželjniji komadi za plažu, no ove sezone naglasak je na udobnosti.

Drugim riječima, praktični jednodijelni kupaći kostimi vraćaju nam se na velika vrata! Dolaze u bezbroj modela i dizajna, od asimetričnih preko onih s vezicama do potpuno minimalističkih jednobojnih komada. Koji god odabrali, nećete pogriješiti!

In: Maksi suknje

Out: Mikro mini suknje

Dugačke traper suknje ovih dana možemo vidjeti na svakom koraku, no većim porastom temperature u prvom planu naći će se neki drugi materijali. Prije svega, tu su lanene i pamučne suknje, a dobar odabir su i elegantniji svileni komadi koje možete nositi u casual kombinacijama i svečanijim ljetnim prigodama.

Naspram njih, mikro mini suknje vidno izlaze iz mode. Ljetni hit iz 2022. godine sve ćemo rjeđe viđati u ponudi vodećih brendova i lanaca dućana high street mode koji su u potpunosti prigrlili trend maksi suknji.

In: Tank top

Out: Klasični top tankih naramenica

Tzv. tank topovi postali su uvjerljivo najveći trend već tijekom proljeća, a u ljetnim mjesecima možemo očekivati daljnji porast njihove popularnosti.

Riječ o udobnoj pamučnoj majici bez rukava nalik košulji, a možete je nositi uz apsolutno sve što imate u ormaru te kombinirati i uz zimske odjevne kombinacije.

Ovog ljeta nosi se umjesto klasičnih topova tankih naramenica, a posebno je poželjna u cropanoj verziji s hlačicama visokog struka ili uz maksi suknju.

In: Sandale s kožnim remenčićima

Out: Plastične japanke

Klasične plastične japanke svestrana su obuća koja je podjednako primjerena za plažu koliko i za bilo koju casual gradsku kombinaciju, no ove sezone stiže nam drugačiji trend.

Riječ je o sandalama s kožnim remenčićima, klasiku koji nikad nije izašao iz mode, ali koji će ovog ljeta dolaziti u baš svim verzijama - od japanki, preko salonki, do omiljenih ljetnih sandala.

  • +9
Sandale Izvor: Profimedia / Autor: Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia