ODBOJNA ISTINA

Što se doista nalazi u pilećim medaljonima i salami?

13.08.2014 u 09:33

Bionic
Reading

S obzirom na to kako su ukusni i kako se doslovce tope u ustima, nije ni čudo što mnogi teško odolijevaju hot-dogu i pilećim medaljonima. Premda je poznato kako ta jela ne sadržavaju vrhunske komade mesa, fotograf Peter Augustus odlučio je raskrinkati što se doista nalazi u ovim omiljenim jelima, a mnogima će to biti dovoljno da barem na neko vrijeme niti ne pomisle na tu brzu hranu

Peter Augustus, fotograf iz Teksasa došao je originalnu ideju kako vjerno pokazati što se nalazi u mnogima omiljenim jelima brze hrane, pa je tako jela poput pilećih medaljona i hot-doga fotografirao s pravim, sirovim mesom, odnosno dijelovima životinjskog mesa od kojih je napravljeno to jelo.


Tako se pileći medaljoni rade ni više ni manje nego od pilećih nogica, ako jedete sendvič sa šunkom, zapravo jedete svinjske papke, hrenovka u hot-dogu zapravo je komad svinjskog crijeva, a hamburger je napravljen od dijelova svinjske njuške. A fotografije možete pogledati ovdje.

Fotograf Augustus kaže kako je inspiraciju za projekt dobio preseljenjem u Hong Kong, te da cilj nije bilo ova popularna jela prikazati odbojnima, već podići svijest o tome od čega se zapravo rade.

Kako navodi, na zapadu većina ljudi niti ne vidi od čega točno se proizvodi hrana koju jedu, a kada god kupujemo namirnice one su uredno zapakirane. U Hong Kongu je sasvim drugačija priča, kaže fotograf te dodaje: 'Na dnevnoj bazi odlazio sam u mesnice gdje se nalaze svinjske glave, crijeva, oči i srce, a ti dijelovi vise ni više ni manje nego na kukama. Stoga je nemoguće bilo ne vidjeti svaki dan komade mesa koje bih na kraju dobio u svom obroku u lokalnom restoranu.'