UKUSNI ZALOGAJI

Što pripremiti za najfiniji piknik u prirodi

02.03.2017 u 09:49

Bionic
Reading

Želite li češće uživati u prirodi, zabavu na otvorenom upotpunite finim zalogajima!

Veselite li se zrakama proljetnog sunca i boravku u prirodi koja je svakoga dana sve ljepša, šetnje i ostale aktivnosti na otvorenom možete isplanirati i oko glavnog događanja – piknika.

Uz dobru vremensku prognozu i pravu lokaciju, ništa manje važan nije ni izbor jela, koja trebaju biti fina, ali jednostavna za pripremu i konzumaciju. Pripremite košaru i dekicu i inspirirajte se našim prijedlozima.

Sendviči
Planirate li gurmanski piknik, neka i sendviči budu na razini! Pripremite ih od komadića sočnog odreska ili pržene piletine te dobro začinite. Preporučujemo kapare, rikolu, pečene paprike i tikvice. Kako bi bili još sočniji, dodajte malo dresinga od senfa ili kiselog vrhnja i majoneze, kombinaciju maslinova ulja i začina ili pesto. Manje vremena na pripremu utrošit ćete sa salamama, no i takav sendvič može biti raskošan. Savjet: tortilje su odlična alternativa kruhu!

Salate
Na pikniku salata može biti glavna zvijezda, pogotovo ako je izdašnija. Naši prijedlozi: salata od krumpira, luka, kapara i senfa; proljetna kombinacija mladoga graha, boba i luka začinjena maslinovim uljem; Coleslaw salata od mrkve, ribanog kupusa, dresinga od kiselog vrhnja i soka od limuna. Za lakšu konzumaciju, ponesite ih u malim staklenkama.

Slatke i slane pite
Brze i fine kombinacije raznog povrća, sira, začina i suhomesnatih proizvoda u slanoj piti ili quicheu oduševit će društvo na pikniku. Isto vrijedi i za slatke voćne pite – ispecite ih dan prije, spakirajte i uživajte.

Muffini i kolačići
Muffini su idealni za piknik jer možete pripremiti razne vrste i dovoljne količine za sve prisutne. Jednako su praktični u slanoj verziji sa sirom, šunkom, povrćem i začinima, kao i slatkoj sa zobenim pahuljicama, grčkim jogurtom, bananom i komadićima čokolade. Pripremite i zdrave kekse od samo tri sastojka - zobenih pahuljica, banana i orašastih plodova ili suhog voća. Nećete pogriješiti ni sa suhim (a sočnim!) kolačima poput biskvita od jogurta s jagodama, trešnjama, višnjama ili šumskim voćem.

Voće
Sezonsko voće uvijek je dobra ideja! Iskoristite nadolazeću sezonu jagoda, trešanja i višanja, koje je dovoljno oprati i ponijeti u košari. Imate li vremena, nasjeckajte više vrsta voća, začinite limunovim sokom i pomiješajte u sočnu voćnu salatu. Sladokusci će je rado upotpuniti šlagom i zato u duhu piknik-praktičnosti ponesite bočicu šlag pjene!

Ako vas nepredvidivo proljeće iznenadi kišom, piknik preselite na zatvoreno, jer je uz prijatelje i fine zalogaje dobro raspoloženje zajamčeno.

Još savjeta za pripremu finih zalogaja potražite na www.brzoifino.hr