VRIJEDI PROBATI

Što o ljepoti možemo naučiti od najšik žena na svijetu

30.06.2015 u 08:37

Bionic
Reading

Francuskinje su poznate po profinjenu modnom stilu i njegovanu izgledu, a uvijek ostavljaju dojam da se nisu morale previše truditi

Francuske modne blogerice za Byrdie.com otkrile su korisne tajne ljepote Francuskinja od kojih možemo mnogo toga naučiti. 

Njega lica
Francuskinje preparativnoj kozmetici posvećuju veliku pozornost jer smatraju da je njegovano lice najbolji modni dodatak i osnova za besprijekornu šminku. Stoga nikad nemojte zaboraviti skinuti make-up s lica i staviti kvalitetnu hidratantnu kremu! Umjesto klasičnih sredstava za čišćenje lica, odlučite se za popularne micelarne otopine koje učinkovito skidaju nečistoće s lica, a nisu agresivne za kožu.

Make-up minimalizam
Prilikom šminkanja vodite se onime da je manje više. Budite make-up minimalistica: fokusirajte se na jedan dio lica koji ćete istaknuti make-upom, a ostatak neka je diskretno našminkan. Dakle, ako oči naglasite maskarom i tušem, škrtarite na usnama i podlozi.

Parfem kao modni dodatak
Francuska beauty blogerica Adrienne Coléon Gaskell kaže da svako jutro bira parfem prema raspoloženju i godišnjem dobu. 'Parfem je moćno sredstvo zavođenja, baš kao i donje rublje. Svako jutro prije odijevanja  našpricam se s malo parfema koje uvijek biram kako sam raspoložena. Ništa mi nije više seksi od senzualnog parfema', smatra Adrienne.

Izbjegavajte prstima dodirivati lice
Prste što dalje s lica, čuli ste to sigurno puno puta od dermatologa! Nečistoće s ruku mogu samo pogoršati stanje tena, stoga što manje dodirujte lice, savjetuje beauty blogerica Typhaine Augusto.

386932, 386906, 386709, 386894Zaštitite se od sunca
UV zrake su vrlo štetne za kožu i mogu izazvati puno problema ako se previše izlažete suncu. Ljeti uvijek namažite kožu sredstvom za zaštitu od sunca s visokim faktorom, a kad su velike vrućine, nosite šešir. 'Ako kožu redovito štitite od sunca, izgledat će zdravije i mlađe', poručuje blogerica zanimljivog imena Tokyobanhbao.

Oprezno sa sredstvima za njegu
Nemojte previše eksperimentirati s kozmetičkim proizvodima. Kad pronađete kremu koja je baš za vašu kožu, držite je se. Beauty blogerica Audrey Rogers vjerna je Avèneovim proizvodima koji odgovaraju njezinoj koži. 'Otkrila sam ovaj brend kad sam se preselila u Pariz. Sjajno mi odgovara', kaže.

Kosa koja privlači poglede
Francuskinje se mogu pohvaliti njegovanom kosom s onom nonšalantnom vibrom 'tek sam se probudila'. 'Kosu dobro iščetkam prije no što je operem i ostavim je da se osuši na zraku. Oblikujem je prstima i ne četkam do sljedećeg pranja. Ovako postižem efekt prirodnih valova na bujnoj, sjajnoj kosi', objašnjava Aurélia koja vodi beauty blog Absolutely Glamorous.

Pojednostavite rutinu uljepšavanja
Sredstva za njegu koja se mogu koristiti kao proizvodi 2 u 1 olakšat će vam život! Isprobajte hranjiva ulja npr. od argana koje pomaže hidratizaciji suhih vrhova kose, a zimi ga (ako vam to koži odgovara) možete umiješati u kremu za lice (samo nekoliko kapi) kako bi se koža nahranila. Ulje od argana odlično je za suhu kožu nogu ili stopala.