KRONOLOGIJA JEDNE LJUBAVI

Što je presudilo naizgled idiličnom braku Mirjane Hrge?

27.06.2013 u 12:40

Bionic
Reading

'Imam najbolji brak na svijetu', još je prije nekoliko mjeseci izjavila novinarka Mirjana Hrga, uvjerena u svoju sreću i ljubav koju je osjećala prema suprugu, oftalmologu Deanu Šariću. Njihov se petogodišnji, naizgled idiličan brak u vrlo kratkom roku pretvorio u ružan san

Danas 42-godišnja Mirjana i sedam godina stariji Dean upoznali su se u njegovoj ordinaciji kamo je ona došla 'skinuti' dioptriju, no Hrga je tada bila u dugogodišnjoj vezi sa sportskim novinarom Sašom Sušecom, a Dean je ljubio pjevačicu Maju Šuput.

Nedugo zatim zaiskrilo je između doktora i novinarke, a iako su bili u vezi samo osam mjeseci, na vjenčanje su se odlučili čim su počeli zajedno živjeti.

'Dean mi je priredio bajku', rekla je Mirjana nakon što su se vjenčali 20. prosinca 2008. u Crkvi Gospe od Škrpjela u kotorskoj biskupiji, u Crnoj Gori. Romantiku na malom umjetnom otočiću ispred Perasta u najvećoj su tajnosti i intimnosti pred tridesetak uzvanika odabrali jer su se, kako su izjavili, grozili 'medijskog cirkusa', a vjenčanje u crkvi bilo im je važno jer su oboje vjernici. Samo odabrani su prisustvovali tom vjenčanju, a među njima su bile Mirjanina kuma i doktorica Nevia Delalle Lozica te Vanja Mamić, koje su joj i pomogle odabrati svadbenu haljinu - svečanu crnu s diskretnim crnim kristalićima na rubovima.

Jeli su kamenice na ledu, pjenu od jastoga i kavijar Beluga s laticama od 24-karatnog zlata. Svečana večera za 30-ak uzvanika stajala ih je oko 100.000 kuna. No sretni par imao je i zagrebačku svadbu. Reprizu vjenčanja u zagrebačkome Muzeju za umjetnost i obrt imali su s oko 150 uzvanika, među kojima su bili Goran Milić, Zoran i Vanja Mamić, Andrea i Hrvoje Čermak, Robert Zuber, a koji su bili počašćeni klasičnim svadbenim menijem. Mirjana je blistala u zlatnoj haljini Matije Vuice.

'Bilo je jako veselo. Osmijeh nisam skidala s lica. Zadnji gosti otišli su nam oko šest sati ujutro', kratko je prokomentirala tada Mirjana reprizu svadbe.


Mirjana i Dean uživali su u zajedničkim trenucima, a kada je ona otišla s Nove TV potpuno se prepustila ulozi kućanice u kojoj je uživala gotovo dvije godine. Zatim je Mirjana pronašla novi posao u jednoj od najvećih svjetskih informativnih TV mreža, Al Jazeeri, pa je živjela na relaciji Zagreb – Sarajevo. 'S ovim novim životom još sam više zavoljela i Zagreb i supruga. Iz ovog kuta gledano, takav bih život poželjela svakome. Mi radimo ulaz preko puta ulaza. Kad ja izađem iz redakcije, a on iz klinike, sudarimo se. Nismo otišli daleko jedno od drugoga', rekla je tada.

Iako je svojedobno otkrila kako se nije imala namjeru udavati, sa 37 godina ipak je procijenila da je Dean taj. 'Sa 38 godina više niste zaluđeni te možete vrlo mirno i racionalno procijeniti stvari. Ja sam procijenila da je Dean taj, a vrijeme će pokazati jesam li bila u pravu', izjavila je.

Čini se da je vrijeme pokazalo kako u njihovom slučaju ipak neće vrijediti ona 'dok nas smrt ne rastavi'. A je li ih rastavila udaljenost i brak na daljinu ili se u njihovu ljubavnu sreću umiješala treća osoba, tek ćemo saznati. Mirjana nam je o svemu samo kratko rekla: 'O tuđim postupcima ne mogu govoriti.'