'THE SUPER MODELS'

Što donosi fascinantna priča o četiri ljepotice koje su obilježile jedno razdoblje?

11.08.2023 u 22:39

Bionic
Reading

Manekenske zvijezde Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Cambell i Christy Turlington obilježile su jedno razdoblje, a u rujnu stiže vrlo zanimljiva dokumentarna serija o ovim legendarnim super modelima

Njihova su imena dobro poznata i onima koji nisu pretjerano upućeni u modu, a naravno to su Naomi, Cindy, Linda i Christy, manekenke koje i danas intrigiraju modni svijet iako su na vrhuncu slave bile u 80-ima i 90-ima.

Naime, premijera dokumentarne serije The Super models koju je režirala dvostruka dobitnica Oscara, redateljica Barbara Kopple zakazana je za 20. rujna na streaming platformi Apple TV+.

Na popisu producenata su Brian Grazer i Ron Howard iz Imagine Entertainmenta kao i Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista i Christy Turlington koje su se pridružile partnerstvu na seriji.

Naomi, Cindy, Linda i Christy okupile su se u novom dokumentarnom serijalu koji se sastoji od četiri epizode u kojoj svaka od legendarnih manekenki govori o svom životu. Svaka pojedina epizoda prati karijeru manekenke kojoj je posvećena sve od osamdesetih do danas.

Serija daje vjernu sliku modnog svijeta kasnih 80-ih do sredine 90-ih, kada je visoka moda izašla iz 'niše' hobija za pasionirane ljubitelje mode u domenu mainstream zabave koja stoji rame uz rame s filmom, televizijom i glazbom.

  • +3
Christy Turlington Izvor: Profimedia / Autor: SPENCER PLATT / Getty images / Profimedia

Četiri karizmatične ljepotice ostavile su velik utjecaj na svijet mode, a njima svakako treba pridodati i Claudiju Schiffer i nedavno preminulu Tatjanu Patitz. 'Bile su poput modnih Spice Girls', prisjeća se frizer Guido Palau, koji je prvi put upoznao Naomi 'kad je ona bila jedva model, a ja jedva frizer'.

Mnoge zanima i što će otkriti Linda Evangelista koja je prije dvije godine prvi put progovorila o trajnim posljedicama tretmana CoolSculpting koji joj je unakazio tijelo i nakon čega joj se život posve promijenio.

'Bilo je suludo. Mi nismo Beatlesi', prisjeća se Linda, zbog medijskog ludila koje je uslijedilo nakon objavljivanja singla Georgea Michaela 'Freedom! '90' i legendarnog spota Davida Finchera.

Michael Kors se prisjeća: 'Sjećam se kad je Cindy prvi put došla na casting 1986. Ja sam dizajner koji je uvijek bio sretan vidjeti neke obline. Modeli iz časopisa se nisu znali kretati. Znali ste da je to potpuno novo poglavlje - Cindy je bila vrlo staložena, imala je svoj način kretanja i nije se držala starog pariškog načina manekenstva. Manekenke koje su bile tradicionalni modeli na modnoj pisti na toj reviji pogledale su je i znale da će ovo biti sasvim nova era'.