DOBROTVORNA AKCIJA

Stigle haljine za maturantice iz poplavljenih područja

03.06.2014 u 20:14

Bionic
Reading

Više od stotinu haljina, 60-ak pari svečanih cipela, torbica, nakita i šminke podijeljeno je u Županji maturanticama s poplavljenih područja županjske Posavine, prikupljenih u akciji 'Od srca pomažemo maturanticama iz Posavine' koju je pokrenula Karlovčanka Ana Gorišek

Na grupi posvećenoj Gunji na Facebooku Ana Gorišek pozvala je maturantice iz Gunje i ostalih poplavljenih mjesta da joj se jave kako bi im poslala haljine, cipele i sve ostalo što im treba za maturalne zabave.

Ubrzo su joj se priključili i drugi članovi grupe s internetske društvene mreže koji žele pomoći maturanticama. Neki su ponudili haljine, drugi usluge vizažista, a neki prostor za maturalnu zabavu i bend koji će zabavljati maturante.

'Cilj mi je bio osigurati dvije haljine koje bih proslijedila djevojkama iz poplavljenih područja. Međutim u akciju se uključila cijela Hrvatska, tako da smo dobili više od sto haljina, na desetke štikli, ženskih torbica, nakita, šminke', rekla je Gorišek tijekom podjele maturalnih haljina.

Govoreći o razlozima zašto je pokrenula akciju, navela je da je matura za djevojke najbitniji događaj prije vjenčanja i da na njoj sve žele zablistati.


'Radim u foto studiju i svake godine fotografiramo djevojke. Vidim iz prve ruke koliko ulažu truda u izgled haljine i šminku te želim omogućiti drugima ono što sam i sama prošla. Sve haljine koje ne podijelimo poslat ćemo maturanticama u BiH', kazala je Ana Gorišek.

Osobito se zahvalila brojnim poznatim hrvatskim dizajnerima koje je animirala Branka Ilakovac iz projekta Fashion Incubator, a koji su poslali 60-ak maturalnih haljina.

U amfiteatru županjske Gimnazije okupilo se 60-ak maturantica iz poplavljenih mjesta u županjskoj Posavini, među kojima i Lucija Stević iz Gunje te je izrazila zadovoljstvo time što će na maturalnoj zabavi ipak zablistati u haljini.

'Ovo je zaista lijepa i hvalevrijedna gesta. Nama zaista puno znači. Nismo još imali maturalnu zabavu i poslije svega ovoga nije nam do nje, ali svjesni smo da je situacija takva kakva jest i da se mora ići dalje', kazala je maturantica Lucija iz Gunje.