ALEKSANDAR STANKOVIĆ:

'Šovinist sam jer ne želim da mi žena priča o sportu'

02.12.2010 u 21:49

Bionic
Reading

Jesu li muškarci uistinu s Marsa, a žene s Venere? Na to su pitanje sinoć pokušale odgovoriti poznate osobe i na šarmantan način progovorile o spolnim različitostima

Muško-ženski odnosi nepresušna su i vječna tema, a to se pokazalo i sinoć na okruglom stolu koji je organizirao Head&Shoulders. O odnosima između žena i muškaraca te osnovnim razlikama između spolova na simpatičan su način govorili novinar Aleksandar Stanković, Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental, voditeljica Danijela Trbović, kolumnist Domagoj Jakopović Ribafish i pisac Bruno Šimleša.

Danijela i Remi smatraju da ne postoji kolizija između spolova, a s njima se donekle složio i veći dio muških govornika, koji ipak smatraju da razlike između žena i muškaraca postoje. Aleksandar Stanković smatra da su muškarci i žene ipak suprotstavljeni. 'Ne bih bio ni s Danijelom, a ni s Remi jer su žene koje previše pričaju', pojasnio je Stanković.

Simpatična Danijela zauzela se za žensku stranu pa je naglasila da su žene bolje i naprednije od muškaraca te da mogu činiti stvari koje muškarci ne mogu poput, primjerice, rađanja djece. Na sposobnost žena ukazala je i Remi i rekla da su žene, za razliku od muškaraca, sposobne obavljati nekoliko stvari istodobno.

Na dnevnom redu našla se i emancipacija koju kao pozitivnu pojavu prihvaćaju svi sudionici okruglog stola. 'Žene danas ne moraju nužno biti umiljate i nježne. Mogu biti i drske i britke, a da ih se opet smatra ženstvenima. To je dobra stvar', istaknuo je Bruno Šimleša. Iako načelno emancipaciju prihvaća i Stanković, ipak ima nekih stvari s kojima se ne slaže. 'Šovinist sam ponekad, odnosno šovinist sam do te mjere da ne želim da mi žena priča o sportu', izjavio je televizijski novinar i voditelj.