BAGARIĆ, ROCCO, DRAGANJA...

Slavni na mala vrata ulaze u politiku

28.04.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Glumica Barbara Rocco postala je HDZ-ova kandidatkinja za mjesto varaždinske dožupanice, plivač Duje Draganja na listi je don Ivana Grubišića, kao kandidat za splitsko-dalmatinskog dožupana, a operna pjevačica Sandra Bagarić kandidatkinja je za Gradsko vijeće, kao podrška Milanu Bandiću, nositeljica nezavisne liste za Donji grad

Glumica, redateljica i sveučilišna profesorica Barbara Rocco, natjecat će se na lokalnim izborima iako je izjavila 'da nije članica ni jedne stranke i da je politika nikad nije privlačila'. Zagrepčanka će biti HDZ-ova kandidatkinja za mjesto varaždinske dožupanice. Ako pobijedi, tvrdi da će se boriti za kulturu jer je zapostavljena.

Osim nje, na izborima će se naći i Duje Draganja. Plivač je na listi Saveza za građansku i etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića u Splitu, kao kandidat za splitsko-dalmatinskog dožupana.

'Vođen željom da moja djeca odrastaju tu, a ne negdje vani, želim nešto promijeniti, a ne samo pričati o tome', kazao je sportaš.

Zagrebačka operna pjevačica Sandra Bagarić ušla je u lokalne izbore kao kandidatkinja za Gradsko vijeće, i to kao podrška Milanu Bandiću. Nositeljica je nezavisne liste za Donji grad.

Svoju nišu u politici našao je i Milan Štrljić, zvijezda brojnih filmova i sapunica 'Larin izbor' i 'Ruža vjetrova'. Šezdesetjednogodišnji glumac postao je predsjednik splitskih Laburista i kandidat za Gradsko vijeće. Tvrdi kako se osjetio pozvanim reagirati na stanje u društvu, a Hrvatski laburisti učinili su mu se socijalno najosjetljivijom strankom. Planira se kandidirati za gradonačelnika Splita, na idućim lokalnim izborima.