BIJELI POGODAK

Slavne Hrvatice zablistale u elegantnim kombinacijama

03.06.2016 u 18:19

Bionic
Reading

Koktelom dobrodošlice u zelenom ambijentu kina Tuškanac i projekcijom filma 'Christian Louboutin; The world's most luxurious shoes' započeo je šesti Elle Fashion Film Festival koji se održava od 2. do 4. lipnja. Premijeru filma o slavnom dizajneru nisu propustile brojne poznate Hrvatice, poput glumice Petre Kurtele i fotografkinje Mara Bratoš, zablistavši u elegantnim bijelim kombinacijama

I ove godine Elle Fashion Film festival dovodi recentne naslove sve bogatije i sve relevantnije scene modnih dokumentarnih filmova.

Mnogobrojne uzvanike koji su se okupili na otvorenju omiljenog festivala oduševio je film ’Christian Louboutin’. Najluksuznije cipele na svijetu već lako prepoznajemo po njihovom jarkocrvenom potplatu, ali tko je kreativni um iza ovog planetarno prepoznatog brenda? Upravo na otvorenju zavirili smo u magični svijet francuskog dizajnera i odlučnog perfekcionista Christiana Louboutina.

U mnoštvu poznatih i modno osviještenih dama istaknule su se perspektivna glumica Petra Kurtela i fotografkinja Mara Bratoš te su premijeru filma o slavnom dizajneru cipela označile elegantnim bijelim kreacijama. Glumica Petra Kurtela odlučila se za trendovsku bijelu kombinaciju sačinjenu od elegantnih hlača visokog struka u paru s prozračnom i jednako elegantnom bluzom, a razbila ju je roza pismo-torbom. S druge strane, poznata domaća fotografkinja Mara Bratoš nije odoljela bijeloj maksi haljini u ljetnoj maniri dok je dozu elegancije postigla crnim blejzerom naglašenih ramena i modnim dodacima poput crne torbice i jednostavnih crnih štikli. Ova monokromatska i krajnje elegantna kombinacija pokazala se punim pogotkom povodom filmske premijere s modnim predznakom.

Festival Elle Fashion nastavlja se projekcijama u petak i subotu, a ulaz je besplatan. Elleova redakcija za šesto izdanje pripremila je program zanimljivih filmova i panel diskusija. Kultni Jean Paul Gaultier, neprežaljeni Alexander McQueen, glamurozni Christian Louboutin, briljantni Raf Simons iz Diora (…) predstavljaju se u filmskim djelima koja će na festivalu doživjeti svoju hrvatsku premijeru.

Tu je i impresivan film o desetljećima stila 'Made in Italy' - sinonima za ljepotu i kvalitetu. I na kraju, priča o Iris Apfel, 92-godišnjoj socijalitkinji, poslovnoj ženi i interijeristici koja je uređivala Bijelu kuću za devet američkih predsjednika i vlastitim primjerom do danas svjedoči o tome kako dobar stil ne poznaje godine.