PROZIRNO I ŠARENO

Slavne dame ne mogu mu odoljeti: Ovaj otkačeni trend iz 90-ih postao je veliki ljetni hit

30.07.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Zahvaljujući cikličkoj naravi modne industrije i velikom utjecaju jednih od najpopularnijih dama današnjice na Instagramu, pojedini trendovi ponovno uspijevaju zaživiti i postati modno relevantnim, a najbolji primjer tomu su prozirni odjevni komadi ukrašeni efektnim uzorcima, kakvi su veliku popularnost posljednji put doživjeli 90-ih godina

Modni trendovi su ciklički, a jedan od najvećih trendova ovoga ljeta odnosi se na devedesete. Pomalo proziran i zavodljiv, modni trend u znaku prozirnih topića i majica ukrašenih efektnim uzorkom u velikoj mjeri povezuje se s radom proslavljenog francuskog dizajnera Jean Paul Gaultiera, čije su prozirne majice ukrašene uzorkom tetovaža premijerno predstavljene na modnoj pisti ranih 90-ih godina.

Njegova proljetna kolekcija iz 1994. godine najslavniji je primjer toga, a prikazani modeli majica stvoreni od prozirnih materijala danas su jedni od najtraženijih komada među ozbiljnim modnim kolekcionarima.

S obzirom na to da je trenutna zaluđenost modne industrije vintage komadima s potpisom francuskoga dizajnera dosegnula svoj vrhunac, nije iznenađujuće da su se brojni brendovi vođeni Gaultierovim primjerom odlučili poigrati s dizajnom prozirnih majica i sličnih odjevnih komada, koji su naišli na odobravanje jednih od najpoznatijih dama današnjice, među kojima prednjači beauty mogulica i najmlađa milijarderka na svijetu, Kylie Jenner.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🤍🤍🤍🤍⛅️

Objavu dijeli Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🍫

Objavu dijeli Normani (@normani)