MODNI KLASIK

Slatki znak pažnje: Kate Middleton u haljini s omiljenim printom odala počast princezi Diani, a mnoge je podsjetila na Juliju Roberts

19.06.2022 u 19:39

Bionic
Reading

Kad Kate Middleton odjene haljinu na točkice i pojavi se na travnjaku Royal Ascota prvo što mnogima pada na pamet je princeza Diana u sličnoj haljini davnih 80-ih ili pak Julia Roberts na polo utakmici u 'Zgodnoj ženi'

Vojvotkinja od Cambridgea stigla je nedavno na slavno konjičko trkalište odjevena u crno-bijelu haljinu na točkice dugih rukava s potpisom Alessandre Rich. Haljinu dužine do gležnja nosila je uz šešir širokog oboda dizajnerice Sally-Ann Provan, pridržavajući se strogog kodeksa odijevanja. Mnoge je odabirom ovog modnog klasika podsjetila na Juliju Roberts i scenu iz kultnog filma 'Zgodna žena', kad je nosila smeđu haljinu na bijele točkice na polo utakmici. Bio je to naime ključan trenutak kad je odjećom željela dati do znanja kako želi da je drugi percipiraju.

Kreacije Alessandre Rich, Talijanke koja je modno carstvo izgradila u Londonu, vojvotkinja od Cambridgea često bira za važna pojavljivanja u javnosti, a ovaj hommage princezi Diani slatki je znak pažnje za koji vojvotkinja zna da će ga odmah primijetiti kraljevski obožavatelji. Vojvotkinja je već nekoliko puta ranije nosila točkasti dizajn Alessandre Rich, i to na nekoliko važnih pojavljivanja. Ranije ove godine nosila je plisiranu midi haljinu ovog brenda s Gianvito Rossi štiklama na Službi zahvalnosti vojvodi od Edinburgha u Westminsterskoj opatiji.

Nosila je njezinu kreaciju i tijekom nedavne turneje po karipskim otocima, a mornarsko plavu haljinu odabrala je i za fotografiranje povodom 70. rođendana princa Charlesa.

Osim toga, uvijek je znalački birala outfite za popularni Royal Ascot pa je tako za svoje prvo pojavljivanje na slavnim utrkama u Berkshireu 2016. godine nosila čipkastu haljinu boje bjelokosti Dolce & Gabbana. Za svoje posljednje putovanje u Ascot 2019., nosila je blijedoplavu kreaciju s potpisom Elieja Saaba, šeširom Philip Treacy i odgovarajućim naušnicama od topaza.

Haljinom na točkice odala je počast pokojnoj svekrvi, koja je sličnu haljinu nosila na Royal Ascotu 1988. No haljina na točkice princeze Diane, koju je kreirao Victor Edelstein, bila je daleko odvažnija od ženstvene kreacije Alessandre Rich koju je nosila Kate Middleton i to zato što je završavala tek centimetar iznad koljena. Bila je stegnuta u struku i imala jastučiće na ramenima u stilu 'Dinastije', što je savršeno odražavalo stil 80-ih.

Kate je svoju odjevnu kombinaciju dopunila dijamantima i naušnicama s biserima iz Južnog mora koje je Lady Di nosila kad je primila humanitarnu nagradu od Henryja Kissingera u Ujedinjenim narodima u New Yorku. Middleton ih je prvi put nosila na dodjeli BAFTA-e 2019.

  • +3
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: TIM ROOKE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Uostalom, lijepa vojvotkinja dobro zna da je elegancija haljine na točkice bezvremenska te da je to print s kojim nikada ne možete pogriješiti pa ne čudi što je već godinama njezin omiljen izbor. Točkice su se pojavile u proljetnim kolekcijama Batsheva, Balenciage i Carolina Herrere, a nakon Royal Ascota sigurno ćemo ponovno češće viđati.