DUKANOVA DIJETA

Slasni recepti uz koje ćete mršavjeti

13.09.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Kako smršavjeti brzo i lako, uz minimalna odricanja? Uz pomoć Dukanove dijete i nekoliko finih recepata koje vam donosimo

Senzacionalna Dukanova dijeta trenutno je najpopularnija na svijetu jer jamči vitku liniju bez puno odricanja. Tajna privlačne dijete krije se u rasporedu prema kojemu se određenim danima jedu bjelančevine, a drugim danima proteini.

Dijeta koja jamči gubitak četiri kilograma u samo pet dana podijeljena je u faze, a važno je pridržavati se uputa. Dijetu su prihvatile i mnoge poznate osobe, kao i svi ostali koji sada mogu uživati u novim slasnim receptima. Donosimo vam neke od njih.

Bakalar u umaku od senfa

(za jednu osobu)

1 file bakalara
sol i crni papar
150 g nemasnog jogurta
1 žlica senfa
limunov sok (po želji)
2 žlice kapara
prstohvat peršina, sitno sjeckanog

Posolite file bakalara i kuhajte ga 8-10 minuta. U međuvremenu stavite jogurt, senf, malo limunovog soka, kapare, peršin i crni papar u tavu. Zagrijte umak na laganoj vatri i prelijte preko bakalara.

Mesne okruglice s ružmarinom i mentom

(za tri osobe)

1 srednja glavica luka, nasjeckanog
750 g mljevene govedine
2 češnjaka, zgnječena
1 jaje, lagano tučeno
2 žlice umaka od šljiva
1 žlica umaka Worcestershire
2 žlice ružmarina, sitno sjeckanog
1-2 žlice metvice ili bosiljka, sitno sjeckanih
sol i crni papar

Pomiješajte sve sastojke, a zatim oblikujte mesne kuglice do veličine oraha. Pirjajte ih na laganoj vatri dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Stavite ih potom na papir koji će upiti mast.

Kolač od sira
(za dvije osobe)

5 žlica nemasnog svježeg sira
2 žlice kukuruznog brašna
2 žumanjka
2 žlice soka od limuna
3 žlice zaslađivača
5 bjelanjaka

Izmiksajte sir, kukuruzno brašno, žumanjke, limun i zaslađivač. Posebno tucite bjelanjke dok ne budu čvrsti. Umiješajte u njih prethodno pripremljenu smjesu i sve ulijte u posudu u kojoj ćete peći kolač. Pecite ga na srednje jakoj vatri 15-ak minuta, a servirajte ga hladnog.