MODNA INSPIRACIJA

Simbol tihog luksuza: Kako ovog ljeta istaknuti bijele hlače u stajlinzima

21.07.2023 u 06:00

Bionic
Reading

Bijele hlače i ove ljetne sezone veliki su modni protagonist, predstavljući sinonim za trendovsku estetiku prikrivenog luksuza

Ljetni mjeseci su tu, što znači da će mnoštvo bijelih lookova postepeno preplaviti Instagram feed i stranicu ‘For You’ na TikToku. Bijeli komadi nošeni od glave do pete posljednjih sezona prestali su biti rezervirani za ljetne mjesece u godini, ponajviše zahvaljujući street style zvijezdama okupljenim na Tjednima mode, i dalje ih najviše vežemo za vruće dane.

Uz bijeli T-shirt ili top, najomiljeniji bijeli komad nesumnjivo su elegantni modeli hlača od prozračnih materijala kakvih zanimljivih verzija ni ove sezone ne manjka na policama trgovina.

  • +10
Bijeli top na modnim pistama Izvor: Profimedia / Autor: Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia

Posljednjih sezona bijeli komadi poprimili su drugačije i odvojeno značenje, ono simbola tihog luksuznog stila - načina odijevanja koji je naizgled jednostavan, ali maksimalno fokusiran na kvalitetu izrade i materijala.

U slučajevima kada se nošenje bijelih komada od glave do pete može učiniti ekstremnim, isticanje bijele u manjim dozama u stajlinzima dobar je kompromis.

Bijela boja reflektira svjetlost i ne upija je kao crna stoga ne čudi da je najomiljenija ljeti, a nošenje bijelih hlača samo je prvi korak u revoluciji ljetne garderobe i postavljanju temelja za totalno bijele stajlinge.

  • +6
Bijele hlače u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: MCC / Spread Pictures / Profimedia

Iako se naizgled smatra neutralnom bojom, nisu sve nijanse bijele jednake. Postoje hladnije i toplije nijanse: optički bijele ili kredaste note su za zimu, krem i slonovača za proljeće, sedef za ljeto i krem ili šampanjac za jesen. Imajući ovo na umu, pronalazak bijelih hlača koje najbolje odgovaraju vašem ‘godišnjem dobu’ utoliko je lakši.

Kako nositi bijele hlače

Teško je pogriješiti kada nosite crno ili bijelo, neboje su sigurni temelji za izgradnju outfita, prelazeći iz minimalizma u maksimalizam. Sve je stvar kombinacija, ali konačni rezultat određuje uspjeh stajlinga. Danas, na primjer, totalno bijeli stajling ne mora nužno biti iste nijanse, već se možete poigrati različitim tonovima.