'SLUŠKINJINA PRIČA'

Serija o seksualnim robinjama inspirirala modnu kolekciju

28.04.2017 u 21:07

Bionic
Reading

Teško je shvatiti kako je serija o budućnosti u kojoj su žene prisiljene biti seksualne robinje čiji je zadatak rađati djecu svojim gospodarima izazvala modnu inspiraciju, ali umjetnički projekt Vaquera, potaknut tom pričom, u suradnji s Huluom najavio je modnu kolekciju

Što god mislili o novoj znanstvenofantastičnoj seriji 'Sluškinjina priča' ('The Handmaid's Tale') stvorene po knjizi autorice Margaret Atwood, jedna je stvar sigurna – moda vam nije bila ni približno prva stvar na pameti. No čini se kako to ne vrijedi za sve.

Njujorški umjetnički projekt Vaquera u suradnji s Huluom koji je napravio seriju 'Sluškinjina priča' radi na modnoj kolekciji koja se temelji na crvenoj odjeći i bijelim ženskim šeširima. Cilj im je potaknuti diskusiju o osjetljivim društvenim pitanjima kroz vizualni jezik.

'Namjera nam je obrnuti kulturne norme, slaviti individualnost i dati moć potlačenima', kaže Vaquera.

Naravno, cijela će modna kolekcija biti crvena.

rg @artwerk6666 #maidez

A post shared by @vaquera.nyc on

'Boja je vrlo važna za radnju serije jer kategorizira ljude po njihovim fizičkim tijelima. Sluškinje su odjevene u crveno – boju koja se povijesno povezuje s nasiljem i seksom. Prilično nas se dojmilo korištenje crvene boje u toj priči pa smo odlučili napraviti cijelu kolekciju crvenom', kaže Vaquera.

Prve ideje možete već vidjeti na Vaquerinom Instagramu, a cijela će kolekcija biti pokazana Njujorčanima u lipnju.

YouTube Autor: YouTube