NEDOVRŠENA REHABILITACIJA

Šaptač psima zaradio tužbu zbog napada pit bulla

05.02.2015 u 21:15

Bionic
Reading

Cesar Millan zaradio je tužbu jer je dopustio neiskusnom vlasniku psa držanje agresivnog pit bulla koji je napao njegovu gošću

Alison Bitney bavila se svojim poslom u prijateljevoj kući kad se pit bull Gus, ničim izazvan, počeo čudno ponašati. Njegov joj je ugriz prouzročio trajnu ukočenost ruke, a pravi šok uslijedio je kad je doznala za Gusovu burnu prošlost. Pas je 2013. u dvadesetominutnom napadu svome treneru razderao prsa i ruku.

Pas je tada oduzet vlasniku, a od uspavljivanja ga je spasio potpis suca koji je dopustio Cesaru Millanu trenirati ga.

Britney nema zamjerki na Cesarovu obuku, ali kaže da nije ni približno dovoljno trajala. Tvrdi da je pas s obukom prerano završio te je vraćen čovjeku koji nema iskustva s opasnim životinjama. Svoje argumente potkrepljuje činjenicom da je čak i direktor Millanovog Psihološkog centra za pse priznao da je psu potrebno još 18 mjeseci rehabilitacije.

Potpredsjednica Psihološkog centra za pse izjavila je TMZ-u da psa u njihovoj ustanovi nije trenirao Cesar. Potvrdila je da je pas pušten prije nego što je rehabilitacija završila, ali da je to, unatoč jakom protivljenju njegovog trenera, bila odluka vlasnika psa.

Bez obzira na krivca, deblji kraj će osim Bitney izvući i Gus, jer je nadležni sudac već naložio uspavljivanje.