ALL-ON-4 METODA

Riješite se potpune bezubosti brzo, sigurno i bezbolno

13.04.2018 u 09:28

Bionic
Reading

Mučite se s protezom koja žulja, ispada, ne izgleda prirodno… Jeste li znali da sve to možete izbjeći All-on-4 metodom?

Ako vam je potrebna ugradnja većeg broja zubnih implantata kako biste zamijenili izgubljene zube, gotovo sigurno ćete tražiti načine da uštedite novac na liječenje. All-on-4 metoda je cjenovno učinkovitije rješenje jer zahtijeva manji broj implantata u čeljusti nego klasične implantološke metode kada govorimo o potpunoj bezubosti.

U ovom članku ćemo odgovoriti na pitanja koja biste mogli imati o All-on-4 metodi, kao što su:

  • Što je All-on-4 metoda?
  • Je li ova vrsta zubnih implantata sigurna?
  • Kako pronaći najboljeg stomatologa za All-on-4?

Što je zapravo ALL-ON-4 metoda?

All-on-4, registrirani zaštitni znak tvrtke Nobel Biocare, tehnika je za zamjenu zuba koji nedostaju kod potpune bezubosti pomoću manjeg broja implantata po čeljusti. Ova metoda ima sljedeće tri osobine:

  1. Četiri implantata po čeljusti

Dok je za klasičnu rekonstrukciju potpune bezube čeljusti potrebno 5-10 implantata po čeljusti, All-on-4 metoda koristi samo četiri. Kod klasične metode nadomjestka zuba ponekad ih je potrebno pet ili šest na gornjoj čeljusti zbog niže gustoće kostiju.

2. Stražnji implantati pod kutom od 30 do 45 stupnjeva za optimalnu čvrstoću i stabilnost

Stražnji implantati, umjesto da se ugrađuju vertikalno, nalaze se pod kutom od 30 do 45 stupnjeva. To znači da bi čak i pacijenti koji su pretrpjeli gubitak kosti trebali biti podobni za All-on-4 bez skupog i dugotrajnog procesa ugradnje umjetne kosti.

3. Mogućnost ugradnje implantata i proteze isti dan

Ova posljednja osobina zaradila im je nadimak 'zubi u jednom danu', 'osmijeh isti dan' ili 'isti dan zubi'. Ovo je drastično poboljšanje u odnosu na tradicionalne implantološke metode koje mogu trajati šest mjeseci ili duže da bi se implantološki postupak napravio po zakonima struke.

Je li ova vrsta zubnih implantata sigurna?

Dok obje tehnike uključuju bušenje implantata u čeljusti kosti, All-on-4 zahtijeva manji broj zubnih implantata u konačnici. Time je proces brži, lakši i ugodniji za pacijenta.

Osim nižih troškova, velika prednost All-on-4 metode je smanjeno vrijeme liječenja. Proteze se mogu pričvrstiti čim se postavljaju implantati, umjesto da pacijent mora čekati šest mjeseci ili više na zarastanje, kao što je slučaj kod tradicionalnih implantoloških metoda. Obično se privremena proteza postavlja isti dan nakon kirurškog zahvata, a one trajne se ugrađuju nekoliko mjeseci kasnije.

Kako pronaći najboljeg stomatologa za All-on-4?

Morat ćete se dobro raspitati jer nisu svi stomatolozi osposobljeni za ugradnju implantata prema Nobel Biocare metodi, koja je svjetski priznata, za razliku od ostalih metoda koje samo oponašaju jedinstveni ALL-ON-4 protokol. Jedna od takvih stomatoloških praksi u Zagrebu je i Dental centar Ostojić na čelu s dr. med. dent. Renatom Ostojić, koja je svoje ALL-ON-4 implantološko znanje učila od najboljih u stomatološkoj struci, u MALO Clinic u Portugalu.

Nakon što nas posjetite u Dental centru Ostojić i napravite uvodne pretrage naši stomatolozi će proći sve detalje o liječenju s vama te napraviti vam plan liječenja i detaljnu ponudu. Ako se temeljem detaljne dijagnostike ustvrdi da bi drugačiji tretman bio prikladniji za vas, preporučit će vam alternativno rješenje koje će vam najviše odgovarati.

Iskustva pacijenata koji su se prepustili timu stručnjaka za dentalnu protetiku i vrhunskim specijalistima za ugradnju zubnih implantata Dental centra Ostojić govore o kvalitetnom i brzom postupku bez komplikacija i boli tijekom postupka ugradnje, a vrijeme oporavka nakon zahvata je smanjeno na minimum, što vam omogućava brže vraćanje u svakodnevni ritam života.

Kandidati za All-on-4 metodu su sve osobe starije od 18 godina koje žele trajni nadomjestak u slučaju potpune bezubosti. Ako tražite pouzdano i trajno rješenje, javite nam se u Dental centar Ostojić pozivom na naš besplatni broj 0800 4554.

Za prijavu na besplatan specijalistički pregled klikni ovdje – PRIJAVI SE