digitalna moda

Revolucija u svijetu mode: Ova haljina jednim dodirom mijenja dizajn

20.10.2023 u 09:45

  • +4

Adobe Primrose haljina

Izvor: Profimedia / Autor: Auto

Bionic
Reading

Haljina koja pomoću daljinskog upavljača mijenja uzorak zapanjila je publiku na predstavljanju, a Adobe je spreman iskoristiti ovaj dizajn za ulazak u modnu industriju

Adobe je predstavio Project Primrose, revoluciju u svijetu mode koja digitalnim haljinama u potpunosti oživljava tkaninu, mijenjajući njen dizajn samo jednim klikom.

Revolucionarna haljina protkana je šljokicama koje služe i kao 'moduli reflektirajućeg raspršivača svjetla' koji koriste tekuće kristale poput onih koji se nalaze u tehnologiji pametne rasvjete.

Predstavljanje haljine bilo je spektakularno poput dizajna, kada je znanstvenica koja je radila na projekt ušetala na pozornicu u koktel haljini koja je već u idućem trenu imala posve nov uzorak.

'Za razliku od tradicionalne odjeće, koja je statična, Primrose mi omogućuje da osvježim svoj izgled u trenutku', rekla je znanstvenica Christine Dierk, otkrivajući da dizajn mijenja pritiskom na tipku daljinskog upravljača.

'Moda ne mora biti statična. Može biti dinamična, pa čak i interaktivna. I uzbuđeni smo zbog budućnosti u kojoj postoji više načina da se izrazite na ovaj način', poručila je.

@nowthis Adobe demonstrated a digital, interactive dress called ‘Project Primrose’ at its MAX conference on October 10. The strapless, knee-length dress can refresh its design, color, and animation instantly at the push of a button. It even has sensors that allow the dress to react to the wearer’s movements. The dress uses small modules that change the way light is reflected, which Adobe previewed on a canvas and bag in 2022. Research scientist Christine Dierk, who created the dress, modeled the garment on stage and called it a ‘digital dress that brings fabric to life.’ #WatchThis #adobe #maxconference #fashion ♬ original sound - nowthis

Dierk, koja je najzaslužnija za nastanak ove haljine, pokazala je i kako je riječ o komadu koji može biti animiran tako da uživo mijenja dizajn iz jednog u drugi, oslanjajući se na srebrnu pozadinu i tamnosive kvadratiće.

'Stajlinzi na crvenom tepihu postat će jako drski', u šali je na kraju rekao voditelj Adam Devine, svjestan da je ovo tek početak posve novog načina oblačenja i dizajniranja odjeće.