NOVO DOBA

Raf Simons planira uniseks modnu pistu

30.11.2016 u 21:49

Bionic
Reading

Netko bi mogao pomisliti da je moda povezana s inovacijom, no s obzirom na to da manekenke i manekeni još uvijek nose ženske i muške kolekcije na odvojenim događajima, krajnje je vrijeme da se rodna raznolikost nađe i na pisti

Debi Rafa Simonsa za Calvina Kleina bit će mješavina muške i ženske kolekcije u jednom događaju. Zapravo je prilično neobično to što se u industriji koja slavi različitost i eksperimentiranje moda još uvijek dijeli na žensku i mušku.

Zadnjih godina mogli smo vidjeti sve više uniseks odjeće koja poštuje i promovira prihvaćanje rodne raznolikosti, a dizajneri poput Rafa Simonsa predvode nove kolekcije koje će na modnim pistama zastupati oba roda odjednom.


Raf Simons svoj će debi imati 10. veljače i svakako nije prvi koji spaja kolekcije u jedan događaj. To su ove godine već napravili Tomas Maier, Gucci, Tom Ford i Ashish Gupta. Dizajneri su na dobrom putu da modnu industriju riješe rodne dvojnosti.

'Počeo sam sumnjati u sustav. Bez obzira na to koliko sam dio tog sustava, moram vidjeti što se može učiniti jer jednostavno nisam siguran koliko on još može napredovati', rekao je Raf Simons.