od 28. do 30. srpnja

Prvo izdanje RUBIX festivala u Porto Montenegru: John Malkovich, Morcheeb band i mnogi drugi

26.06.2023 u 15:08

Bionic
Reading

Popularni Porto Montenegro ovog je ljeta, od 28. do 30. srpnja, dom prvog RUBIX festivala! Festival organizacije Fešta i tvrtke Adriatic Marinas spaja ljubitelje glazbe, umjetnosti, kazališta i tehnologije

RUBIX počinje u velikom stilu jer slavni glumac John Malkovich i njegova "Paklena komedija" u petak 28. srpnja ravno iz Hollywooda, u suradnji s agencijom ArtLink iz Beograda, stižu na pozornicu Synchra u Porto Montenegru. Malkoviću je ovo prvi posjet Crnoj Gori, a predstava "Paklena komedija", koju će glumac izvesti na velikoj sceni uz pratnju 25 članova orkestra, osvojila je brojne nagrade i priznanja diljem svijeta. Iste večeri Puccini orkestar koji čini 24 glazbenika predstavit će svoje obrade legendarnih glazbenih hitova u produkciji DJ Chrisa Younga i agencije Deepsonar.

Drugog dana Festivala, 29. srpnja, uživo će nastupiti poznata britanska grupa Morcheeba, nakon čega će na pozornicu izaći Francesco Tristano, poznati klavirski virtuoz, skladatelj i producent, koji će prirediti spektakularan koncert glasovir i elektronički zvukovi. Iste večeri Kotor Art će s članovima Bečke filharmonije predstaviti projekt Vienna Calling.

Trećeg dana, u nedjelju 30. srpnja, festival će zatvoriti glazbena zvijezda, poznati britanski DJ čije će ime tek biti otkriveno, kao i ostali izvođači na RUBIX Festivalu.

Festivalski prostor Sinhra s pogledom na Boku Kotorsku predstavlja jedinstveni ambijent za ovu manifestaciju. Najvažniji izvođači nastupit će na glavnoj "Synchro pozornici" koja će biti okružena ključnim zonama kao što su izložbeni prostor, prostor za radionice, prostor za opuštanje, tehnološki kutak i toranj s pogledom na cijeli festival. Tijekom sva tri dana trajanja Festivala dana posjetitelji će moći uživati ​​u tehnološkim performansima i audio-vizualnim efektima brojnih izvođača te brojnim radionicama i majstorskim tečajevima poput keramike, 3D printanja, oslikavanja tijela, joge, plesa, slikanja i brojnim drugim aktivnostima.

Gurmani će imati priliku isprobati kulinarske specijalitete, degustirati vina i pohađati gastronomske tečajeve. Izložbeni prostor na festivalu bit će rezerviran za skulpture i audio-vizualne umjetnine, pružajući kreativno ispunjenje posjetiteljima različitih interesa.

Porto Montenegro je prepoznat kao središte neobičnih kulturnih događanja i koncerata. Fešta je dinamična i inovativna organizacija specijalizirana za produkciju i dokumentaciju izuzetnih glazbenih događaja u Crnoj Gori. Suradnjom na ovom Festivalu cilj je predstaviti Crnu Goru kao atraktivnu multimedijsku festivalsku destinaciju, koja spaja kazalište, tehnologiju, glazbu i umjetnost.

Ulaznice za Festival mogu se kupiti na OVOM linku.