SVE ZBOG SEKS SKANDALA

Propast modnog carstva: Brend u kojem nitko više ne želi biti viđen

13.10.2017 u 12:19

Bionic
Reading

U sjeni jednog od najvećeg skandala u povijesti Hollywooda, čiji je glavni akter poznati filmaš Harvey Weinstein, s velikim se zanimanjem prati i sad potpuno neizvjesna sudbina modne kuće Marchesa, iza koje stoji Britanka Georgina Chapman, supruga prozvanog Weinsteina

Bitka za Marchesu već je započela! Zgrožena Georgina, koja je 10 godina u braku s Harveyjem, napustila je supruga, a mnogi se pitaju što će se sad dogoditi s ovim proslavljenim brendom čije su kreacije na crvenom tepihu nosile mnoge slavne ljepotice, poput Cate Blanchett i Halle Berry.

I dok optužbe slavnih glumica na račun pohotnog Weinsteina pljušte na sve strane, a među njima su i neke od najpoznatijih zvijezda današnjice, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow i Ashley Judd, njegova supruga, koja ga je odmah napustila, kažu dobro upućeni izvori, jako je zabrinuta kako će ovaj skandal utjecati na njezin hvaljeni brend.

Sudbina ove modne kuće sad je potpuno neizvjesna, a prema nekim medijskim napisima, Weinstein je radio pritisak na slavne glumice da se na crvenom tepihu pojave u kreacijama njegove supruge.

Uz brojne optužbe, s kojim se ovih dana mora suočiti, Harvey Weinstein sada je optužen da je prijetio sabotiranjem karijera glumica s holivudske A-liste, uključujući britansku zvijezdu Siennu Miller, ako odbiju nositi kreacije njegove supruge na crvenim tepisima.

  • +2
Sienna Miller na dodjeli Zlatnih globusa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim Miller, navodno je poznata glumica Felicity Huffman na premijeri filma 'Transamerica' morala nositi haljinu s potpisom Marchese, iako time nije bila nimalo oduševljena.

Zbog svega toga upućeni u modna zbivanja sumnjaju da će Marchesa preživjeti!

Felicity Huffman na dodjeli Zlatnih globusa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Brend je nastao 2004., iste godine kad je Weinstein upoznao Georginu na jednoj zabavi na Manhattanu. Georgina i bivši model Keren Craig, studentice prestižnog londonskog koledža Chelsea College of Art and Design, uletjele su u modni biznis na velika vrata, a uspjeh brenda uvijek se dovodio u vezu s Weinsteinovom moći i utjecajem u svijetu filmske industrije.

Dotad nepoznat brend postao je poznat zahvaljujući glumici Renee Zellweger, koja se u haljini s potpisom Weinsteinove supruge prošetala crvenim tepihom londonske premijere filma 'Bridget Jones'.

Nakon toga, na premijeri filma 'Avijatičar' (također u produkciji Weinsteina) svi pogledi su bili uprti u Cate Blanchett, koja je nosila haljinu brenda Marchesa.

  • +3
Harvey Weinstein Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Možda sam supruzi mrvicu pomogao s Renee Zellweger', priznao je godinama kasnije Weinstein.  

Inače, Georgina je već uvelike radila na novoj vjenčanoj kolekciji kad je vijest o zlostavljanju glumica zaprepastila svijet. Odmah su je na Instagramu, na kojem je postavila fotografije kreacija iz kolekcije, zasuli negativni komentari. Dio je bio obrisan, a sad komentirati mogu samo registrirani korisnici.

  • +10
Modna revija kuće Marchesa na NY FW Izvor: Profimedia / Autor: Sam Aronov/Alamy Live News

No popularnost Marchese na crvenom tepihu počela je padati i prije ovog skandala. Dok su mnoge zvijezde ranije nosile kreacije ovoga brenda, ove godine od zapaženijih showbizzerica Marchesinu je haljinu prošetala samo pjevačica Rita Ora, dok je Kate Middleton obukla model Notte za predstavu na West Endu.

  • +4
Kate Middleton u Marchesinoj haljini Notte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Modni znalci kažu kako bi Weinstein, koji je na neki način bio zaslužan za strelovit uspjeh brenda, sad mogao biti i glavni krivac za njegovu propast.  

S obzirom na to da je to obiteljski posao - Georginin brat Edward je glavni izvršni direktor - mnogima je u interesu sačuvati ga pa dobro upućeni insajderi sugeriraju da bi jedan od načina spašavanja Marchese možda moglo biti doniranje novca ili podupiranje organizacije za žrtve seksualnog zlostavljanja.