WOK TO GO

Proljetni recept s junetinom i povrćem

02.05.2013 u 10:38

Bionic
Reading

Matija Nikolić prije nekoliko godina dogurao je do samog finala Masterchefa, a sada je odlučio svima ponuditi ukusan i zdrav obrok po pristupačnoj cijeni

Nakon što je godinama bio chef Kaptolske kleti, Matija Nikolić krenuo je u nove kulinarske pothvate. Budući da mu roditelji imaju Eko imanje kod Lonjskog polja, na kojem sade svo povrće koje danas koristi u woku, te pšenicu od čijeg brašna proizvodi i vlastitu tjesteninu - Wok by Matija je bio logičan izbor. Ovaj simpatični gastrokutak nalazi se u Varšavskoj ulici, u prolazu pored kazališta Kerempuh.

Posjetitelja i ljubitelja Woka je svakim danom sve više, a Matija svaka dva tjedna dodaje neka nova jela na svoj meni. Posebno za čitatelje tportala pripremio je recept s junetinom, kako bi svi oni koji vole Wok na brz i jednostavan način ovakva jela pripremili i kod kuće.

Junetina iz woka
sastojci za 4 osobe:

250 g noodla od jaja
125 g mrkva na trakice
125 g luk na trakice
125 g komorača na trakice
125 g sojinih klica
4 žlice ulja od kikirikija
350 g junetine narezane na trakice
3 žlice sojina umaka
1 žlica limetinog soka
prstohvat soli
malo sitno nasjeckanog đumbira
sitno nasjeckan češanj češnjaka

Priprema:

Skuhajte noodle, a posebno ugrijte wok do dimljenja s uljem od kikirikija. Dodajte junetinu i pržite miješajući dok meso ne posmeđi, izmiješajte sojin umak i limunov sok te u wok dodajte preostale sastojke i noodle pa prelijte mješavinom sojinog umaka i limunovog soka. Pustite da se poveže i servirajte.