NE IZLAZI IZ MODE

Proljeće u balonerima je 'must have', a evo kako slavne zvijezde nose ovaj modni klasik

23.03.2021 u 17:08

Bionic
Reading

Baloner kao bezvremenski klasik i čest izbor u prijelaznim razdobljima desetljećima intrigira modnu industriju. Bez obzira na nove trendove, baloner iz sezone u sezonu uspješno dominira modnom scenom, a ukoliko se ovoga proljeća planirate počastiti ovim neupitnim modnim klasikom ili postojeći u ormaru u narednim mjesecima nositi na drugi način, inspiraciju potražite u stajlinzima slavnih dama

Dočekali smo proljeće, no temperature još uvijek nisu dovoljno visoke koliko bi možda htjeli pa ovo škakljivo prijelazno razdoblje traži odgovarajuću odjeću za van. Dok jedni u proljetnim mjesecima biraju tarper i kožne jakne, drugi se odlučuju za nešto elegantniju varijantu - balonere.

Ovaj modni klasik uspješno odolijeva trendovima gotovo sedam desetljeća. Baloner se počeo masovno proizvoditi 1914., kada su ga radi zaštite od kiše i vjetra počeli nositi britanski časnici u Prvom svjetskom ratu, a dodatno ga je popularizirao Thomas Burberry pedesetih godina 19. stoljeća. Sve do danas baloner je ostao omiljeni izbor žena diljem svijeta tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci.

Baloneri se na policama trgovina najčešće prodaju u originalnoj bež varijanti, no s godinama su dizajneri i high street brendovi osmislili modele raznoraznih boja, uzoraka i materijala, poput onih od umjetne ili prave kože koji su ove sezone iznimno popularni ili onih izrađenih od kombincije materijala koje viđamo sve češće na policama trgovina.

Ukoliko vam nedostaje inspiracije kako nositi ovaj svestrani kaput, zavirite u galeriju i pogledajte kako ga kombiniraju slavne trendseterice.

  • +22
Kako slavni nose balonere Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia