JEDNOSTAVAN TRIK

Pravilo uz koje ćete uvijek imati pristojan dekolte na poslu

04.07.2016 u 11:17

  • +3

Odjeća za posao

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara/Mango/hm

Bionic
Reading

Svakodnevno odijevanje za posao ponekad nam zadaje više muke nego ono za izlaske ili neke druge prilike jer ne smijemo pokazati previše kože, a uz lijepe krpice davno su prošla vremena dosadnih stylinga pa znamo da možemo bolje

Uz duljinu suknje, jedna od glavnih zamki u koje je lako upasti kod stvaranja stylinga za posao je previše otvoren dekolte, ali modni stručnjaci osmislili su univerzalna pravila kojima ćete se lakše snaći u užurbanim jutrima kada se spremate za posao.

Katherine Power, jedna od suosnivačica modnog portala Who What Wear napisala je vodič 'The Career Code: Must-Know Rules for a Strategic, Stylish, and Self-Made Career', u kojem objašnjava pravila modernog odijevanja u skladu s poslovnim kodeksima.

Jedno od vječnih pitanja koje muči mnoge žene jest koliko otvorene majice ili bluze smiju biti u predjelu dekoltea kako na poslu ne bi djelovale vulgarno. U ovo ljetno doba isti se problem češće ponavlja i s haljinama koje su idealne za fine poslovne stylinge

Power u svome vodiču savjetuje kako je najbolje držati se pravila od 10 centimetara otvorene majice, haljine ili bluze, računajući od ključne kosti.

Još lakši način može biti takozvano pravilo kažiprsta i malog prsta. Stavite kažiprst na ključnu kost i položite dlan na prsa, a rub dozvoljenog proreza koji otkriva kožu jest na mjestu gdje dekolte dodiruje mali prst.