više štete nego koristi

Postoji dobar razlog zašto nikako ne biste trebali koristiti kokosovo ulje za njegu kose

07.07.2020 u 14:35

Bionic
Reading

Ako u svojoj kupaonici imate kokosovo ulje, predlažemo vam da ga preselite u kuhinju i odsada koristite isključivo za prženje. Frizer Ross Charles tvrdi kako kokosovo ulje neće riješiti problem oštećene i suhe kose i kako biste trebali dvaput razmisliti prije nego ga sljedeći put bogato nanesete na kosu kao masku

Baš kao avokado ili tjestenina od pira kokosovo ulje postalo je svakodnevica u kuhinjama diljem svijeta, no osim za kuhanje, mnogi kokosovo ulje koriste za njegu kože i kose. Poznate ljepotice Kourtney Kardashian i Miranda Kerr godinama unazad koriste kokosovo ulje u svojoj beauty rutini, a njegove su blagodati prepoznali i brojni beauty brendovi.

Ako kokosovo ulje niste koristili prilikom depilacije nogu ili za izbjeljivanje zubi, moramo vas obavijestiti da pripadate manjini. No, prije nego što se nauljite od glave do pete, možda bi bilo dobro da poslušate savjet stručnjaka koji tvrdi kako kokosovo ulje može djelovati loše na određeni tip kože, ali i kako bismo ga trebali držati podalje od kose.

Ross Charles, vlasnik frizerskog salona Ross Charles Hairdressing dao je svoje stručno mišljenje o ovoj temi i pomogao razbiti ovaj beauty mit.

'Ljudi često koriste kokosovo ulje kako bi hidratizirali kosu, no ja im kažem da kada je kosa tada žedna i da joj je potrebno piće. Ulje i voda nisu isto. Ulje odbija vodu i ne da joj da prodre u kosu', objašnjava Ross Charles.

Ako je vaša kosa oštećena od tretiranja bojom ili je slaba i osjetljiva zbog stalnog feniranja i peglanja, potrebne su joj aminokiseline koje zbog ulja ne mogu prodrijeti u folikul dlake.

'Ulja za kosu, a posebice kokosovo ulje, imaju tendenciju da upadaju u svaku sitnu poru dlake i nakratko prikrivaju pravi problem, a to je oštećena kosa kojoj je potrebna obnova. Ono dugoročno neće pomoći vašoj kosi i jedan je od glavnih razloga zašto svojim klijentima savjetujem da ne koriste ulja za tretiranje kose', rekao je frizer.

'Umjesto ulja koristite proizvode za kosu s niskom PH vrijednosti koji će kutikulu dlake zadržati ravnom, što znači manje raspetljavanja. Zapetljana kosa često je razlog oštećenja kutikule dlake koja se međusobno isprepliće.

Također redovito koristite hidratantne maske za kosu (kao alternativu ulju) koje će puno lakše penetrirati u kosu i vratiti joj vlažnost te je ojačati.

Proizvodi koje možete koristiti umjesto kokosovog ulja