NOSI SE SLINGBACK

Pomalo zaboravljeni model obuće ide uz sve što imate u ormaru, a obožavaju ga svi

22.05.2024 u 06:03

Bionic
Reading

Ni ove godine u Cannesu ne nedostaje maštovitih stajlinga i pomno dotjeranih dama, no donedavno zaboravljen model obuće uvjerljivo dominira crvenim tepisima

Obuća s otvorenom petom dominirala je 50-ih zahvaljujući Gabrielle Coco Chanel, a unazad nekoliko sezona prigrlile su je mnoge poznate fashionistice, među kojima su Margot Robbie, Hailey Bieber, Kendall Jenner, sestre Hadid, ali i dame s kraljevskih dvora poput kraljica Letizije i Maxime, Kate Middleton, Meghan Markle

Zahvaljujući elegantnoj silueti, špicastom vrhu ili onom koji se sužava u ovalnu formu, ove chic cipele sadrže svu sofisticiranu šarmantnost klasičnih stilova koje smo zavoljeli devedesetih godina.

  • +10
Crne slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Upravo smo ovih dana i u Cannesu mogli svjedočiti velikom revivalu ovog elegantnog modela koji zahvaljujući svojem dizajnu nudi daleko više udobnosti u usporedbi s primjerice stiletticama.

ROSIE HUNTINGTON-WHITELEY

Magnet za poglede: U haljini s ovim zavodljivim detaljem sve je bacila u drugi plan

Pogledaj galeriju

U svojoj ponudi sad ga imaju i Prada, Givenchy, Mugler i Christian Dior, kao i svima dostupni high street brendovi, a 2021. Amina Muaddi postala je dizajnerica čiji se model najviše guglao zahvaljujući zavodljivim cipelama na petu, modelu Begum ukrašenom kristalima.

Rosie Huntington-Whiteley, Selena Gomez, Hunter Schafer, Zoe Saldaña, Emma Stone, Greta Gerwig i Uma Thurman svoje su glamurozne modne kombinacije na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu upotpunile upravo uz pomoć ovog trendi modela koji je ujedno praktičan i ženstven, a ovisno o tome kako se kombinira, odlično izgleda u brojnim prigodama.

Glumica Hunter Schafer, poznata po svojim elegantnim izdanjima, također se uključila u taj trend te je ponosno pozirala u žutim kitten štiklama (Roger Vivier), a svoju je ženstvenu bijelu kombinaciju retro stila Selena Gomez također podignula uz pomoć crno-bijelih slingback cipela.

Zoe Saldaña i redateljica Greta Gerwig bile su svojevrsne modne blizanke na premijeri filma 'Emilia Perez' jer su obje nosile moćne slingback cipele kuće Saint Laurent, a odlikuje ih glatka lakirana koža, zlatna kopča i zanimljivo dizajnirana neobična peta.

I Emma Stone svoj je uspješan crno-bijeli look nadogradila efektnim slingbackicama, baš kao i njezina kolegica Uma Thurman.

Pa ako trebate elegantnu obuću za svečane prigode u mjesecima pred nama, nećete pogriješiti ako se odlučite za takve modele.

sve osim nogometa