modNE VJESNICE

Pokušajte im odoljeti: Pronašli smo najljepše haljine za prve lijepe proljetne dane

26.02.2023 u 07:36

  • +21

Cvjetne haljine

Izvor: Profimedia / Autor: Silviu Doroftei / PA Images / Profimedia

Bionic
Reading

Od tamnih komada, za kojima tradicionalno posežemo u hladnim mjesecima, uskoro ćemo se oprostiti kako bismo ustupili mjesto odjeći živopisnih boja i uzoraka, poput omiljenih cvjetnih haljina

Florals? For spring? Groundbreaking’, čuvena je izjava Mirande Priestley, moćne urednice modnog časopisa Runway u danas kultnom filmu ‘Vrag nosi Pradu’. Njezina izjava i ovog proljeća drži vodu, posebice kada govorimo o haljinama na kojima cvjetni uzorak tradicionalno dominira čim se približimo toploj sezoni.

Nostalgija se itekako cijeni kada govorimo o cvjetnom uzorku istaknutom na odjevnim komadima. Retro verzije ovog simbola proljeća danas su najpoželjnije, a u formi haljina naglašavaju ga detalji poput romantičnih volana ili puf rukava u maniri 80-ih.

Cvjetne haljine laskave dužine midi odišu sofisticiranošću i idealan su odabir za ured ili pak dnevna događanja. Maksi varijante odlične su za ležerne dnevne izlaske, a vrlo lako mogu proći kao elegantan stajling. S druge strane kratke haljine s cvjetnim uzorkom kao stvorene su za vruće dane u godini, posebice ako želite istaknuti noge, a veseli činjenica da proljetne kolekcije dizajnerskih i high street brendova vrve raznolikim verzijama za svačiji ukus i stil.

I dok u ormaru sigurno već imate pokoji primjerak cvjetne haljine, nikada nije kasno da garderobu osvježite još kojim upečatljivim primjerkom. Zavirite u galeriju i inspirirajte se za pronalazak još jednog modela koji ćete obožavati nositi nakon porasta temperatura, ali i u prvim danima jeseni uz trendi čizme, baloner ili predimenzionirani sako.