HOTEL DUBROVNIK PALACE

Pogledajte novo ruho luksuznog dubrovačkog hotela

25.04.2014 u 12:25

  • +17

Hotel Palace Dubrovnik

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Roščić/Đeni Paskojević

Bionic
Reading

Hotel Dubrovnik Palace, visokokategornik Jadranskih luksuznih hotela (ALH), nakon višemjesečne rekonstrukcije svečano otvara svoja vrata, a prve goste dočekuje u osvježenom ruhu. U potpunu rekonstrukciju soba i apartmana uloženo je više od 40 milijuna kuna što je ujedno i prva značajnija investicija u Hotel Dubrovnik Palace od njegova otvaranja 2004. godine

Završena temeljita rekonstrukcija hotela suvremeni je nastavak djela koje je 1972. projektirao arhitekt Vincek, a hotel je kaskadno uklopljen na padinama podno brda Petka s pogledom na elafitsko otočje.

Unutarnji dizajn Hotela Dubrovnik Palace koji se odlikuje minimalizmom i suzdržanošću, odabirom prirodnih materijala i skladom boja kako bi se posebno naglasio doživljaj raskošnog prirodnog mediteranskog ambijenta u kojem je hotel smješten, nije se mijenjao prilikom potpune rekonstrukcije smještajnih jedinica.

Naime, prilikom obnove velika se važnost posvetila upravo hrvatskom dizajnu s naglaskom na izvorni domaći proizvod koji je rađen ekskluzivno za Hotel Dubrovnik Palace, a koji zahtijeva vrhunsku kvalitetu i udobnost, ali ne očekuje pompoznost i nametljivost dekora. Interijer soba potpisuje studio 3LHD, a mobilijar i dekoracija dizajnirani su i odabrani namjenski za sve tipove soba kako bi se postigao jasan i prepoznatljiv identitet.

'Nit vodilja u razvijanju konceptu oblikovanja prostora bilo je povećanje funkcionalnosti i estetske kvalitete. Drvo, prirodni materijali, zavjese i tkanine pažljivo su odabrani kako bi se osigurala ugodna i opuštena atmosfera s fantastičnim pogledom na Elafite', izjavio je tim arhitektonskog studija 3LHD koji je kreirao novi interijer soba.

Hotel Dubrovnik Palace raspolaže sa 308 soba i apartmana zajedno s VIP krilom, koje se proteže na deset katova te svaka soba ima balkon ili terasu s pogledom na more. Ugođaj u sobama pojačavaju prirodni materijali usklađeni s modernim uređenjem, umjetničkim konceptom i svježinom. Boje materijala i namještaja mijenjaju se ovisno o tipu sobe pa tako tkanine, zavjese i tepisi čine kolorit koji prevladava u sobi.

Pri dizajnu namještaja 3LHD je surađivao s produkt dizajnerima iz studija Grupa (Tihana Taraba, Ivana Pavić i Filip Despot) koji su za hotelsku sobu napravili mobilni namještaj i lampe: fotelje i noćni stolići iz kolekcije Monk (proizvođač Kvadra – hrvatski dizajn brend za proizvodnju namještaja), lampe Arigato. U suradnji s umjetnicom Mare Šuljak razvijene su art grafike (zidne tapete) sa stiliziranim motivima Mediterana, smještene iznad uzglavlja kreveta, a pri odabiru tkanina, zavjesa i prekrivača na projektu su s 3LHD-om surađivale i modne dizajnerice iz Studija I-GLE

Art grafike (zidne tapete) koje se nalaze na zidovima soba sa stiliziranim mediteranskim motivima inspiriranom okruženjem Hotela Dubrovnik Palace dizajnirala je Mare Šuljak, akademska slikarica.

Filozofija implementacije hrvatskog dizajna i produkta planira se i u budućim investicijama hotelske kompanije Jadranski luksuzni hoteli s obzirom na to da upravo spoj hrvatskog proizvoda i visoke kvalitete usluge po međunarodnim standardima pozitivno utječe na konkurentnost hrvatskog turizma.