TJEDAN MODE, NEW YORK

Pogledajte kakvi nam se trendovi spremaju

14.02.2013 u 10:59

Bionic
Reading

Tjedan mode u New Yorku došao je svome kraju, a za odličnu završnicu pobrinule su se modne kuće kakvih se modni svijet jednostavno ne može zasititi: Michael Kors, Marchesa, Philosophy by Alberta Ferretti, Proenza Schouler, Anna Sui

Vinski crvena boja koja se presijava na saten svili dala je snažan pečat kolekciji koju potpisuje Marchesa, no dakako da romantična boja, pa čak i krojevi, nisu nimalo umanjili dramatiku koja odlikuje ovu modnu kuću i za kojom često posežu svjetske ljepotice. Iduća jesen i zima u ovoj će kući biti i ledeno siva, krasit će je kraljevski vez, najčešće zlatni. Kod haljina je Marchesa igrala na sigurno, jer nude doista mnogo stilova, za svaki prohtjev kakvih u Hollywoodu ne manjka.

Anna Sui pak daje nevjerojatna rješenja za svakodnevni look, vunene haljine, tunike, vestice, dokoljenke, kravate te otkačene hlače i bluze. Uzorci s bluze podudaraju se s, primjerice, torbicom, što smo mogli uočiti kod mnogih njujorških dizajnera ovih dana. Kako se sve šareni, (itekako smisleno, naglasit ćemo), moguće je u svakom looku odrediti tek prevladavajuću boju, od tamnozelene preko više nijansi plave, ljubičaste, boje ciklame…

Preslatku i za svaki dan nosivu kolekciju pokazali su i Proenza Schouler, kroz mekane linije, mekane materijale, gotovo bismo mogli reći i – mekane boje. Podosta crne i bijele, uz dašak sive, vrlo konkretni, moćni komadi, zaobljeni i nježni, a opet izražajni.

Suknje do ispod koljena i hlače rezane iznad gležnja nešto je što neće tako lako izaći iz mode, pokazao je Michael Kors. Peplum-haljine također su učvrstile poziciju, kao i majice i hlače s istim, u slučaju M. Korsa, pepito ili maskirnim uzorkom. Kors je zaigrao i na crnu dramatiku s kožnim, često metalik umecima, za opaki stav.

Slatke haljine i kaputići kakvi se zamišljaju za princeze nizali su se na pisti modnog brenda Philosophy by Alberta Ferretti. Jednostavnost i čiste linije razbijali su detalji, bilo prozirni umeci, zip zatvarači, krzneni detalji. Ideje i pol, uvjerite se!