BOGAT IZBOR

Počela su sezonska sniženja, pogledajte što se nudi

31.12.2014 u 07:00

  • +37

Sniženja

Izvor: tportal.hr / Autor: Promo

Bionic
Reading

Počela su velika sezonska sniženja u našim trgovačkim centrima i dućanima, a ako se niste previše istrošili uoči blagdana, sad je idealno vrijeme da ormar obogatite komadima odjeće koje ćete još dugo nositi

Ove sezone sniženja su počela nešto ranije nego što smo navikli, a prema novom Zakonu o zaštiti potrošača koji stupa na snagu 1. siječnja 2015., godišnje ćemo imati tri sezonska sniženja koja moraju početi između 27. prosinca i 10. siječnja, 1. i 15. travnja i 10. i 25. kolovoza. Novost je i to da trgovci trebaju obavezno istaknuti staru i novu sniženu cijenu.

No prije nego što vas trgovci opčine velikim natpisima sa sniženjima, dobro razmislite što vam zaista treba i koliko ćete to nositi. Ovo je idealno razdoblje za kupiti kvalitetniji komad odjeće po povoljnijim cijenama koji ćete nositi iz sezone u sezonu. Pogledajte što se nudi od kaputa, jakni čizama jer su to obično skuplji komadi, a dobro krojen kaput od kvalitetne vune nosit ćete još puno godina pogotovo ako odaberete neki od klasičnijih krojeva kakvi su i jako trendi ove sezone.

Posljednjih sezonu-dvije i popularni lanci ulične mode poput H&M-a i Manga imaju ograničene kolekcije od  kvalitetnijih materijala pa se tako može pronaći kožna haljina za 600-tinjak kuna ili vesta od stopostotnog kašmira za 250 kuna. No da biste ulovili nešto takvo, trebate se prije svega naoružati strpljenjem i uzeti si vremena te kopati po policama i vješalicama.

Ako nemate živaca za to, uvijek vam preostaje surfanje po poznatim web-trgovinama u kojima su također velika sezonska sniženja u tijeku. Popularni Asos nudi sniženja do 50 posto i besplatnu dostavu. Ljubitelji američkih brendova Banana Republic i Gap konačno su došli na svoje prije nekoliko tjedana kad su ova dva popularna modna lanca počela dostavljati i u Lijepu Našu preko svoje europske web-stranice. Na njima su sniženja i do 75 posto, a dostava iznosi četiri eura, no gotovo svakodnevno imaju raznorazne akcije i sniženja na sniženja pa se isplati redovito provjeravati ponudu.

Sretnice koje si mogu priuštiti šoping na net-a-porteru također su došle na svoje jer je u tijeku sniženje od 50 posto, a sniženja od 50 posto i besplatnu dostavu nudi i britanski brend All Saints, prepoznatljiv po silueti i crnoj i sivoj boji koji utjelovljuje rokerski vintage chic, a za razliku od ostalih brendova, nije podložan trendovima, no zato su mu i cijene nešto više.