Najnoviji hit

Pivo nije samo za muškarce, yoga nije samo za žene. Jeste li probali beer yogu?

06.11.2017 u 11:04

Bionic
Reading

Beer yoga upravo je ono što sama riječ kaže – spoj filozofije yoge i užitka ispijanja piva. Ako za ovaj najnoviji hit još niste čuli, donosimo vam nekoliko zanimljivih informacija koje će vas možda potaknuti da se i sami okušate u trendu koji je munjevitom brzinom „zaludio“ svijet

Nedavno predstavljen i u Zagrebu, među prvim je znatiželjnicima privukao voditeljice Ivanu Mišerić i Marijanu Batinić, glumca Dušana Bućana i pjevača Bojana Jambrošića koji su se uvjerili da je ova inovativna vrsta tjelovježbe logičniji spoj nego što se čini na prvi pogled.

Yoga je široko prihvaćena jer izvrsno djeluje na naš duh i um, ali i mišiće cijeloga tijela. Konzumacija piva zaokružuje cjelinu omogućujući aktiviranje svih pet osjetila. Osim toga pivo je bogato prirodnim antioksidansima i vitaminima koji pomažu u obnovi mišića tako da već tijekom tjelovježbe uz samo osvježenje potiče i brži oporavak mišića. Boca piva u beer yogi nije samo ugodna za nepce, nego također služi kao uteg i fokus pri postizanju balansa. U ovakvoj idealnoj kombinaciji pivo i yoga pozitivno utječu na raspoloženje, smanjuju stres i u potpunosti nas opuštaju.

Kao da sve to nije dovoljno, beer yoga ruši i predrasude – one da pivo uglavnom piju muškarci, kao i da yogu većinom vježbaju žene. Suprotno tome, muškarci koji su probali beer yogu tvrde da ćete se itekako oznojiti tijekom vježbanja, ali nema većeg užitka nego u tom trenutku posegnuti za gutljajem rashlađenog piva. Trebate li pak dobar motivator za vježbanje, pivo je i više od toga.

Žene pak odavno nisu samo puki promatrači kada je pivo u pitanju, štoviše upravo su one te koje imaju istančani ukus i čije je nepce najteže zadovoljiti. Carlsberg, koji je beer yogu prvi predstavio Hrvatima, zato se pobrinuo da uz nova tri okusa specijalnog piva Panonska - Wheat, A.P.A. i Dark Lager - u beer yogi jednako uživaju i muškarci i žene. 

Više o Panonska asortimanu i mjestima na kojima ga možete pronaći dostupno je na web stranici www.panonska.beer.