PENELOPE ZABLISTALA

Laskava i lepršava: Ovo je jedna od ljepših haljina na točkice

11.05.2023 u 09:50

Bionic
Reading

Nakon vođenja ovogodišnje Met Gale u čast Karl Lagerfeldu i blistanja u Chanelovoj raskošnoj, bijeloj kreaciji, španjolska glumačka diva stigla je u Rim kako bi svojom pojavom uveličala novo izdanje dodjele nagrada David di Donatello

Nagrade David di Donatello, nazvane po Donatellovom Davidu, jednom od najpoznatijih kipova talijanske renesanse, filmske su nagrade koje svake godine dodjeljuje Accademia del Cinema Italiano, a 68. izdanje dodjele obilježila je slavna Španjolka.

  • +2
Penelope Cruz Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U čast domaćinima, 49- godišnja oskarovka na crvenom tepihu prodefilirala je u haljini brenda Dolce & Gabbana - lepršavom, crnom modelu ukrašenim uzorkom bijelih točkica.

Ženstvenog kroja, sasvim tipičnog za modni potpis talijanskog dvojca, ovom haljinom Cruz je itekako istaknula svoje španjolsko podrijetlo, a posebice velikim cvjetnim detaljem u kosi i vatrenoj boji crvene.

Nju je pratila make-upom u znaku crvenog ruža na usnama, a cjelokupno izdanje učinilo ju je glavnom zvijezdom dodjele.

Dugi niz godina Penelope Cruz veže uspješna suradnja s francuskim Chanelom, koja se nastavila i nakon Lagerfeldovog odlaska 2019. godine. U njegovu čast, poznata Španjolka vodila je ovogodišnje izdanje bala Met Gala u New Yorku i pritom brojne zadivila u Chanelovoj haljini iz haute couture kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 1998. godine.