KOLEKCIJA TORBICA

Ovom je modnom brendu Kate Middleton vjerna više od desetljeća

28.03.2020 u 14:58

Bionic
Reading

Britanska vojvotkinja Kate Middleton poznata je po konzervativnom stilu u kojem vješto kombinira skupe dizajnerske komade s onima iz ponude lanaca ulične mode, ali i ljubavi prema domaćim, britanskim dizajnerima, pa tako često bira za važnije događaje kreacije s potpisom modne kuće Alexander McQueen, a kad je riječ o torbicama u njenom ormaru posebno mjesto zauzima brend Mulberry, čije modele nosi već godinama

Gotovo redovito za svečane događaje Kate Middleton nosi kreacije s potpisom Alexandrea McQueena, u čijoj se vjenčanici i udala. Iako lijepu vojvotkinju nerijetko možemo vidjeti u komadima iz popularne Zare, u njezinoj garderobi nalazi se i kreacije poznatih britanskih dizajnera poput Emilije Wickstead, Temperley London, Jenny Packham, Erdema i drugih. No kad su torbe u pitanju najčešće se može vidjeti s modelom kultnog engleskog brenda Mulberry.

Ovom luksuznom brendu, poznatom po kožnim modnim dodacima, vjerna je još od svojih fakultetskih dana i davno prije nego je postala članica najpoznatije kraljevske obitelji na svijetu. Nedavno je tijekom posjeta Južnom Walesu nosila model Darly iz prijašnje Mulberryjeve kolekcije, torbicu u tamnocrvenoj boji i imitacije krokodilskog uzorka, a istu je torbicu nosila i prošle godine.

  • +3
Kate Middleton s Mulberry torbama Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kultni model Bayswater clutch torbice Kate Middleton ima u nekoliko boja, kako bi ih prilagodila svakom stajlingu.

Osim modnih dodataka, ovaj kultni britanski brend u svojoj kolekciju nudi i odjeću. Toga do prije nekoliko godina nije bila svjesna ni Kate Middleton, koja se 2011. povjerila urednici jednog britanskog modnog časopisa, da je to tek tad otkrila odjeću s potpisom Mulberryja. Svoju garderobu od tada je obogatila s nekoliko njihovih pomno biranih odjevnih komada, no torbicama se zato redovito vraća.

Brend Mulberry utemeljen je 1971. godine u engleskom Chilcomptonu, a iako su se proslavili kožnim torbama, s vremenom su pokrenuli kolekcije muške i ženske odjeće te obuće. Kreativni direktor je Johnny Coca, koji je 2015. stigao iz pariškog Celinea, a brendu je udahnuo svježinu istovremeno ostajući vjeran prepoznatljivoj britanskoj tradiciji.

No, iako se danas s potpisom Mulberryja mogu pronaći odjevni predmeti i cipele, ipak su i dalje najpoznatiji upravo po onim s čim su i započeli – torbama, koje su bile i ostale sinonim za kvalitetu.