UDOBAN ODABIR

Ovo su najudobnije i najpoželjnije hlače sezone - i preplavile su trgovine omiljenih brendova

18.02.2024 u 09:25

Bionic
Reading

Nakon pandemije, kada je buknuo na modnoj sceni, trendu udobnih komada i 'ružne' obuće još uvijek se ne nazire kraj

Pandemija koronavirusa uvelike je utjecala na modne navike potrošača kojima je udobnost, kao nikada prije, postala iznimno bitna. Navedeno je rezultiralo procvatom athleisure linije odjeće na modnoj sceni, na čelu s udobnim trenirkama, koje su postale must-have.

Povratak na staro normalno, međutim, nije umanjilo njihovu privlačnost.

Ljubiteljice mode i dalje ne kriju naklonost koju gaje prema udobnim trenirkama i majicama hoodie, vješto ih uklapajući u casual, kao i poslovne stajlinge.

'Voljela sam donji dio trenirke mnogo prije nego što je u pandemijska vremena postala prikladnom radnom odjećom. Retro stil je vječno moderan, a trenirka poput Adidasove, u nekoj odvažnoj nijansi, uvijek izgleda sjajno', riječi su Laure Hawkins iz modne biblije Vogue.

Trenirke su postale omiljenim komadom u ormarima modnih insajdera i dominantnim komadom u stajlinzima street style zvijezdi tijekom modnih mjeseci u svjetskim metropolama.

Na nedavno održanom Tjednu mode u Kopenhagenu novi uzlet trenirki bio je posebno vidljiv. Sveučilišne majice, trenirke i suknje nošene preko trenirki postali su nezaobilaznim komadima u danskoj prijestolnici.

MOĆNO I ELEGANTNO

Zaboravite na skupe modne dodatke, ovaj detalj je sve što vam treba da stajling izgleda luksuznije

Pogledaj galeriju

Zvjezdane suradnje – ponajprije aktualno partnerstvo britanske dizajnerice Wales Bonner s njemačkim Adidasom – bile su katalizator novog procvata trenirki na modnoj sceni.

Njezin jedinstveni pristup siluetama i retro interpretacije Adidasove odjeće – izrađene od mješavine recikliranog poliestera i pamuka koji se doimaju luksuznijim – nude uzvišen pogled na klasičnu trenirku.

Naglašeno je to na nedavnoj reviji dizajnerice, na kojoj je stilist Tom Guinness upario smeđu trenirku s kožnom jaknom, ogrlicom s perlama, cipelama s uzorkom leoparda i kutijastom torbom boje vanilije.

Trik za besprijekornu integraciju trenirke u ormar? Ostanite vjerni osobnom stilu i kombinirajte je s komadima koje već posjedujete. ​

Opušteni dojam koji po prirodi krasi trenirke modne ovisnice posljednjih mjeseci umanjuju kombinacijama s komadima poput blejzera i obuće s visokom potpeticom. Svjesni njihove nove popularnosti, pristupačni high street brendovi uz bok dizajnerskima potrudili su se da ni ove sezone ne manjka njihovih zanimljivih inačica.

  • +9
Donji dio trenirke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kao uvjerljivo najpopularniji modeli trenirki u doba pandemije slovile su verzije od tankog pletiva u zemljanim i pastelnim tonovima, no ove sezone naglasak je na retro siluetama, kao što je slučaj s danas trendovskim modelima tenisica poput Adidasovih sambica.