RECEPTI ČITATELJA

Ovo su najslasnije pileće rolice s pancetom

29.04.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Zašto ne biste piletinu ovih proljetnih dana pripremili na možda novi način? Odvažite se i prokušajte recept za pileće rolice s pancetom i mrkvom na maslacu koji nam je poslala čitateljica Nikolina Orlić iz Vrbovca

Rolice pilećih prsa i pancete s mrkvom

Sastojci:

malo maslinova ulja
10 dkg pancete
400 gr piletine
malo soli
malo papra
25 dkg maslaca
300 gr mrkve

Na maslinovim uljem nauljen komad aluminijske folije poslažite šnite pancete prethodno očišćene od hrskavice i kožice. Na pancetu tada stavite rašireni pileći file koji začinite solju i paprom. Sve zajedno zarolajte i zatvorite u foliju da dobijete oblik bombona. Takve 'bombone s okusom piletine i pancete' potopite u kipuću vodu. Nakon 10-ak minuta, 'bombone' izvadite iz vode, malo ohladite i odmotajte.

Na zagrijano maslinovo ulje stavite rolice piletine i pancete. Kada panceta dobije lijepu koricu, meso je gotovo i spremno za serviranje. Na istu tavu ubacite i malo maslaca. Kada se maslac otopi, ubacite mrkvu rezanu na trakice te je začinite solju i paprom. Promiješajte koji put da mrkva ne zagori. Nakon svega dvije-tri minute mrkva je gotova.

Preporuka za serviranje – trakice mrkve stavite na sredinu tanjura i oko njih poslažite meso rezano na 'kolutiće'. Dobar tek!


Recept je poslala Nikolina Orlić iz Vrbovca.

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je fotografirati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala