NOVA PJEVAČKA ZVIJEZDA

Ovo sigurno niste znali o njoj!

17.08.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Jeste li znali da je 'britanska Rihanna', kako je ponekad nazivaju, pohađala istu školu kao Amy Winehouse i spajsica Emma Bunton, ili da je ušla u finale britanskog natjecanja za Eurosong? Saznajte zanimljive stvari o Riti Ori

Prošla godina je bila u njezinu znaku – zahvaljujući debitantskom albumu 'O.R.A' zavladala je svjetskim top ljestvicama, svi su pjevušili njezine hitive, impresionirala je Vina Diesela koji joj je dao ulogu u filmu 'Brzi i žestoki 6', a bila je i članica žirija The X Factora. Čini se da se štićenica Jay-Z-ja tek zahuktava na svom putu k vrhu!

Rita koja je često u središtu pozornosti i zbog svog neobičnog stila odijevanja, u kratkom je roku postala planetarno poznata. Ova nova it djevojka već priprema novi album, a evo što možda niste znali o 'britanskoj Rihanni' kosovskih korijena:

Rita Sahatçiu Ora rođena je u Prištini (Kosovo) 26. studenoga 1990. Kad je imala samo godinu dana, njezina se obitelj preselila u zapadni London.

Mama joj je psihijatrica, a tata je radio različite poslove (danas je vlasnik puba). Bliska je sa starijom sestrom Elenom koja često putuje s njom.

Pohađala je istu školu (Sylvia Young Theatre School) kao i Amy Winehouse i spajsica Emma Bunton. Zanimljivo je da je išla u isti razred s Vanessom White iz The Saturdaysa.

Manje je poznato da se kao tinejdžerica okušala i kao glumica. Rita je 2004. godine glumila u filmu Spivs

I Rita voli tetovaže: ima 15-ak sitnih tetovaža, između ostalih i grčku božicu Afroditu, zatim riječi 'nada' i 'ljubav' kao i ime svoje sestre Elene.

Sa samo 17 godina potpisala je ugovor s diskografskom kompanijom Roc Nation iza koje stoji hip hop mogul Jay-Z.

Iako je prije dvije godine ušla u finale britanskog natjecanja za Eurosong, shvatila je da to nije za nju i – odustala. 'Nisam tip pjevačice za Eurosong', kaže.

Rita je spot 'Shine Ya Light' snimila na Kosovu. 'Tamo su mi priredili nevjerojatan doček. Osjećala sam se poput neke princeze', rekla je kasnije.

Glazbeni, ali i modni uzor joj je Gwen Stefani.

Ove godine postala je zaštitno lice modne linije Material Girl iza koje stoje Madonna i njezina kći Lourdes

Prije nego što su se oboje proslavili, Rita je bila u vezi s pjevačem Brunom Marsom. Rita kaže: 'To je bila ljubav na prvi pogled!'

Rita priznaje da je ovisna o parfemima, a njezin omiljeni miris je Chanel Chance: 'U mojoj torbici se uvijek nalazi bočica tog parfema. Ne mogu bez njega.'

Na pozornici je nećete vidjeti u štiklama: 'Ne bih mogla nastupati u visokim petama. Vjerojatno bih se polomila. Ja sam kao neki dečko, za mene kad sam na stageu postoje samo tenisice jordanice.'

'Kad bih trebala proširiti neki trač o sebi, onda bi to bila glasina da se udajem za princa Harryja. Jako mi je simpatičan', kaže Rita.