PROLJETNI TRENDOVI

Ove cipele definitivno su 'out', a zamijenili su ih udobni modeli koje ćemo viđati na svakom koraku

08.03.2023 u 06:44

Bionic
Reading

Ovog proljeća udobnost je na prvom mjestu pa će tako balerinke zamijeniti natikače, a umjesto klasičnih svečanih cipela, od sada ćemo nositi model Mary Jane, jedan od najpoželjnijih komada

Iako je kalendarski još udaljeno od nas, u svijetu mode proljeće je već počelo. U novoj sezoni dolaze i velike promjene u garderobi pa je time došlo vrijeme da tople zimske čizme zamijene laganiji modeli poput omiljenih mokasinki.

Ovog proljeća naglasak će biti stavljen na udobnost, što je odlična vijest jer će nam takva obuća omogućiti ugodne šetnje po toplijem proljetnom suncu. Posebno se ističu tri modela cipela, a već ih imamo priliku viđati na svakom koraku, no istovremeno se ove sezone opraštamo s tri modela jer službeno postaju out.

Balerinke umjesto natikača

Šiljasti, obli ili četvrtasti vrh? Koji god odabrali, nijednim modelom balerinki trenutno ne možete pogriješiti! Ravne cipele lako se kombiniraju na gotovo sve i svakom looku pružaju elegantni štih. Ako preferirate casual stil, možete se odlučiti za modele sa zadebljanim potplatom ili kopčama, a posebno efektno izgledaju oni sa zakovicama i metalnim sjajem.

Ono što svakako izlazi iz mode su natikače jer nikako nisu u skladu s najnovijim trendovima.

  • +23
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Cipele Mary Jane za svečane prigode

Mary Jane je najmoderniji it komad koji trenutno možete imati u ormaru. Bilo da ih nosite na bosu nogu ili čarape, ove cipele s klasičnim remenom pružit će garanciju elegantnog looka.

Od sada dolaze i u neodoljivo cool dizajnu s debelim ili pak mikro remenčićima te ukrasnim kopčama i cirkonima. Uz ovakav odabir, lako ćete pronaći model po svojoj mjeri, a nosite ih kao zamjenu za klasične svečane cipele s vezicama jer su trenutno out.

Umjesto glomaznih tenisica, birajte modele s platformom

Tenisice će i ovog proljeća biti veliki hit i neizbježan dio u kreiranju stajlinga ulične mode. Aktualni trendovi promoviraju glomaznije modele sa zadebljanim potplatom koji se dobro uklapaju u stil 70-ih sa širokim hlačama i maksi haljinama. Ono što ćemo puno rjeđe viđati su glomazne sportske tenisice koje će mjesto prepustiti ležernijim modelima s povišenim potplatom.

  • +3
Kultne bijele tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo