ZAGREB FASHION WEEK

Ovako seksi cure u traperu još niste vidjeli

20.05.2011 u 01:00

Bionic
Reading

Zvuci harfe najavili su dramatičnu reviju inspiriranu Japanom kojom je u Hypo Centru počeo Dreft Fashion Week Zagreb. Nakon Sanje Jakupec, modnu je publiku osvojio nakit Ivana Midžića, a zatim i stanovnici Oza kako ih vidi Aba Tomičić. Ines Zrnc Gregorina predstavila se traperom, Marie Escote crnim seksipilom, a čistu eleganciju pokazao je Jean Pierre Braganza

Domaća dizajnerica Sanja Jakupec predstavila je kolekciju inspiriranu Japanom i nedavnim potresom, što je vješto naglasila bijelim kreacijama na čijim su se gornjim dijelovima ispreplitale trake koje su podsjećale na zavoje za rane. Bilo je tu i asocijacija na kimona, slojevitih kreacija, dugačkih visećih traka i resa. Dramatičnost kolekcije dodatno je naglasila hrvatska harfistica Doris Karamatić.

Uslijedile su isprane traper suknjice, nabrane, s uzdignutim naborima i uz obvezatne šuplje metalne što veće, što manje kolutove. Osim mini suknji i haljina, bilo je tu i nekoliko traperica u istom štihu, a sve je to na Fashion Weeku pokazala Ines Zrnc Gregorina

Pobjednica natjecanja Pret-a-design Aba Tomičić pokazala je kolekciju inspiriranu stanovnicima Oza iz popularne dječje priče. Bile su prilično dojmljive njezine muškobanjaste kreacije koje nisu zatomile ženski seksipil. Igra se crnom i bijelom bojom uz povremeni dodatak zelene, a kroz kolekciju se u vidu majice, hlača ili prsluka protežu i prugice. Hlače nabrane na bokovima s elementima jahaćih, bolero-sakoi, haljinice i poneki šorc, naglašeni nabori na rukavima te mini cilindar-šeširići doista su smjelo vodili kroz Oz.

Ivan Midžić predstavio je kolekciju dojmljiva krupnog nakita od žica boje starog srebra. Bosonoge djevojke u dugim bijelim haljinama tako su oko vrata (i to često sve do koljena) nosile krupne žičane zmije, amebe, perje, zapravo, bilo je tu podosta asocijacija na svijet flore i faune. Primjerci od uzdignutih žica, koji su stršali poput šiblja, bili su dojmljivi i na muškom modelu. Spomenut ćemo da u kolekciji ovih sve samo ne običnih ogrlica ima i nekoliko gotovo ubojitih primjeraka.

Jean Pierre Braganza

Marie Escote, eminentna španjolska dizajnerica, ženu odijeva u crne haljine od zbijenih traka kroz koje se sluti snaga i seksipil. Njezina muza voli lakirane kožnate suknjice i samostojeće čarape na cik-cak vezivanje. Dizajnerica se usudila ispod prozirnog crnog kombinezona zamisliti bijele gaćice, a kad ženu uhvati u mrežu, ona izaziva seksi monokinijem s dekolteom do pupka. Grli i motiv džungle na kratkim rastezljivim haljinicama dugih rukava.

Kako izgleda cyber žena budućnosti, za kraj je pokazao Jean Pierre Braganza koji nam je stigao iz Londona. Bila je to kolekcija koja je mnogima popravila i uljepšala prvu modnu večer, s elegantnim sivo-crnim asimetričnim odijelcima, kaputima, jaknicama na kojima se posebno ističu kožnati umeci, baš kao i krzno.

Među poznatima, revije su došli pogledati Sanja Duggan, Lana Banely, Anita Kolovrat Narany, Ivana Delač, Iva Šulentić, Leonarda Boban, Tihana Zrnić, Ivana Marić, Neven Ciganović, Fani Stipković, Hana Hadžiavdagić, Mladen Burnać, Boris Kosmač. U tri dana trajanja manifestacije svoje kolekcije za sezonu jesen/zima 2011/12. predstavit će ukupno 11 domaćih i osam stranih dizajnera.