MANJE JE VIŠE

Ovako se treba šminkati ljeti

20.06.2013 u 14:00

Remi za Inglot

Izvor: Promo fotografije / Autor: Inglot

Bionic
Reading

Kada počnu ljetne vrućine, većina žena nađe se pred velikim izazovom kako i u takvim uvjetima ostati svježe i s postojanim make upom. Najvažnije pravilo ljetnog make upa prilično je jednostavno: za vrijeme vrućine lice ne trpi puno šminke i tada više nego ikada vrijedi ono da je manje – više. Poručuju to iz Inglota, kozmetičke kuće koja je upravo predstavila laganu ljetnu kolekciju make up proizvoda

Novi make up trendovi nalažu žive nijanse poput limun žute, metvica zelene, tirkizne, azurno plave, boje maline ili pistacija. Kako nositi te boje, pokazala je i pjevačica Mirela Priselac Remi isprobavši nove Inglotove proizvode.

još nekoliko trikova za savršeno ljetno šminkanje

Kako postići uravnotežen ten?

Prvo pravilo dobrog make upa jest besprijekoran ten. Ako on prirodno nije takav, u pomoć stižu korektor za prekrivanje podočnjaka i tekući puder za ujednačavanje tena. Tijekom ljetnih mjeseci puder u kamenu koristi se isključivo za skupljanje masnoće s lica, a osim njega, u tome može pomoći Inglot Oil Blotting Sheet, kvadratni listić čija je funkcija upravo upijanje masnoće.

Kako našminkati obraze?

Osnovno pravilo nanošenja make upa jest staviti naglasak na jedan dio lica – usne, oči, obrve ili obraze. U dnevnom looku ovoga će ljeta naglasak biti na nježnom tenu s pojačanim rumenilom svih nijansi, ovisno o boji tena i preferencijama. Rumenilo se nanosi na jagodice, a zahvaljujući njemu lice će izgledati svježe.

Kako našminkati oči?

Ukoliko se prednost daje očima, u svakodnevnom make upu najbolji će odabir biti prirodne boje sjenila za oči, dok je naglasak na obrvama. Gušće i deblje obrve apsolutni su hit, a mogu se pojačati Inglotovim sjenilom za obrve – Brow powder. Za noćni izlazak preporuka je u nekoliko poteza pojačati oči tuševima raznih boja, ovisno o boji očiju.

Kako našminkati usta?

Dnevnu varijantu 'nude' ruža za usne za večernji izlazak zamijenit će jake boje, bilo da se radi o narančastoj, bilo ružičastoj, bilo crvenoj. U svom slobodnom vremenu pustite mašti na volju - na očima, usnama ili noktima jarke nijanse poput limun žute, metvica zelene, azurno plave ili trula višnja crvene i više su nego poželjne.