IDEALNA ZA SVAKI OBROK

Ovako se kuha kremasta i ukusna palenta

20.11.2013 u 13:46

Bionic
Reading

Palenta je zdravo jelo koje možemo jesti za doručak i večeru ili kao prilog uz ukusni umak za ručak

Ne znate li kako skuhati kremastu palentu bez grudica, evo nekoliko osnovnih koraka s Taste.com

Kada voda zavre, palentu morate dodavati po malo i miješati cijelo vrijeme jer će se inače napraviti one grozne grudice koje nam smetaju i zapinju u ustima. Želite li tekuću varijantu palente, stavite malo više vode jer se ona zgusne kod kuhanja.

Kada ste umiješali svu palentu, a omjer vode i palente pročitat ćete u uputama na pakiranju, kuhajte je polako i miješajte cijelo vrijeme. Sitni komadići palente obično 'iskaču' iz lonca dok lagano krčka, pa koristite dugačku kuhaču kako vas ne bi opekli.

Da biste bili sigurni je li palenta gotova, malo izvadite na tanjurić i, kada se ohladi, protrljajte između prstiju. Palenta je gotova kad su zrnca mekana.